Acil serviste doktora saldırı

İstanbul Pendik'te bir kişi, acil serviste görevli Pratisyen Doktor Esma Demir'e saçını tutarak saldırdı. Demir, adı öğrenilemeyen saldırgandan şikayetçi oldu.

Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Pendik ilçesinde bir kişi, acil serviste görevli Pratisyen Doktor Esma Demir'e saldırdı. Saldırgandan şikayetçi olan Demir, güvenlik kameralarından elde edilen görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. 

DHA'nın aktardığına göre, 17 Kasım Çarşamba günü ihbar üzerine polis otelde kavga eden çifti sağlık kontrolü için Pendik Devlet Hastanesi'ne götürdü. İşlemleri yapıldığı sırada kadın, hastanenin acil servisinde görevli Demir'e saçını tutarak saldırdı. Demir'in saçı uzun uğraşlar sonucu kadından kurtarılabildi.

Demir, adı öğrenilemeyen kadından şikayetçi oldu. Polis soruşturmasının sürdüğü olayı Demir sosyal medya hesabından duyurdu. Olay anına ilişkin görüntüleri de paylaşan Demir, "Sağlık çalışanları olarak çoğu gün uğradığımız sözel şiddete karşı maalesef tepkisiz kalmaya çoktan başlamıştık ancak bu ve bunun gibi olaylar da hiç de az yaşanmıyor biliyorum. Bir gün benim de başıma gelebileceğinin korkusunu çalışırken içimde hep taşıyordum. Mesleğimde 2.yılımın daha başındayken uğradığım bu şiddet ümidimi, şevkimi çokça tüketse de yine de haykırmak istiyorum. Buna ne zaman, nasıl, kim 'dur' diyecek, bilmiyorum ama artık yeter" dedi.

FAHRETTİN KOCA: TOPLUMU HAREKETE GEÇİRECEĞİZ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çalıştığı hastanede saldırıya uğrayan Demir'e ilişkin, "İki yıllık hekim arkadaşımız Dr. Esma'ya yapılan saldırı çok sayıdaki olaydan biri. 'Artık yeter' çığlığı. Sorun tüm toplumun. Toplumu harekete geçireceğiz" ifadelerini kullandı. Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "2020'de yapılan değişiklikle, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet suçlarının cezasını yasa 1,5'la çarpıyor. Sonuç alamadık. İki yıllık hekim arkadaşımız Dr. Esma'ya yapılan saldırı çok sayıdaki olaydan biri. 'Artık yeter' çığlığı. Sorun tüm toplumun. Toplumu harekete geçireceğiz" dedi. (HABER MERKEZİ)