Açlık grevindeki Delhi Su Bakanı hastaneye kaldırıldı

Delhi'deki su krizine dikkat çekmek için açlık grevine başlayan Su Bakanı Atishi, kan şekerinin 36'ya düşmesi üzerine hastaneye kaldırılarak yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Abone ol

DUVAR - Hindistan'da su krizine dikkat çekmek için beş gün önce açlık grevine başlayan Delhi Su Bakanı Atishi hastaneye kaldırıldı. Başkent Yeni Delhi, son dönemde aşırı sıcaklarla ve su kesintileriyle karşı karşıya. Bu bağlamda açlık grevine başladığı açıklanan Atishi'nin, kan şekeri seviyesinin 36'ya düşmesi üzerine bugün sabah saatlerinde hastaneye kaldırıldığı açıklandı. Sadece ismini kullanan, Aam Aadmi Partisili (AAP) Su Bakanı Atishi, komşu Haryana eyaletini kente su tedarikini kısıtlamakla suçluyor.

BBC'nin haberine göre, Haryana eyaletinde yönetimde olan Başbakan Narendra Modi'nin iktidardaki Bharatiya Janata Partisi (BJP) ise su tedarikinin sınırlandırılması ile ilgili iddiaları reddediyor ve yerel AAP hükümetini Delhi'de yaşanan su krizinden sorumlu tutuyor. Atishi'nin durumu hakkında sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden açıklama yapan AAP lideri Saurabh Bharadwaj, "Son beş gündür hiçbir şey yemedi" dediği siyasetçinin yoğun bakımda tedavi altında olduğu bilgisini verdi. 

YÜKSEK MAHKEME, SU TEDARİKİ KARARI VERMİŞTİ

Delhi, bu sene tarihinin en sıcak yazlarından birini yaşıyor, termometreler haftalardır 40 derecenin üzerini gösteriyor. Bu ise elektrik ve suya olan talebi ve kentin kaynakları üzerindeki baskıyı artırıyor. Kentin su tedarikinin neredeyse bitmesi üzerine insanlar tankerlerle gelen suyla hayatlarını idame ettirmeye çalışıyor. Atishi ise başkentin içinden geçen Yamuna Nehri'nin sularının Haryana hükümeti tarafından tutulduğunu savunuyor. 

Delhi ve Haryana gibi kuzeydeki diğer eyaletler su ihtiyaçları için bu nehrin suyunu kullanıyor. Yüksek Mahkeme, 1996 yılında aldığı bir kararla, kentin artan içme suyu talebi karşısında Haryana'nın Delhi'ye su sağlamasına hükmetmişti. Atishi, geçen hafta Haryana hükümetinden 'insani gerekçelerle' kente ilave su tedarikinde bulunmasını talep etti. Bakan, ayrıca Haryana'nın başkente yaptığı su tedarikini son üç haftada günde 100 milyon galonla sınırladığını, bunun da 2,8 milyon kişiyi sudan mahrum bıraktığını söyledi. Haryana hükümeti ise Delhi'yi kötü yönetimle suçlayarak su krizinden yetkilileri sorumlu tuttu.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)