Açlık grevine destek eylemine saldırı

Eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın eylemine destek verenleri polis gözaltına aldı. Açlık grevi bugün 66. gününe girdi.

Abone ol

DUVAR - KHK ile ihraç edildikleri işlerine geri dönmek için 67 gündür açlık grevinde olan Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça'ya destek verenlere polis müdahale etti. Dün gece gerçekleşen saldırıda  13 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Gözaltıları açlık grevindeki öğretmen Semih Özakça Twitter hesabından "Yüksel caddesine saldırı var!20-25kişilik destek açlık grevcisi ve destekçiler gözaltına alınıyor! Gündüz esnaf şikayetçi demişlerdi 1.33'de ne esnafı! O alanı bırakmayacağız! Herkesi Yüksel'i sahiplenmeye çağırıyoruz! Polis iktidarın talimatıyla direniş alanımıza saldırıyor. Mücadeleyi büyütüyoruz. Bekleyin göreceksiniz..." paylaşımlarıyla duyurdu.

KHK ile ihraç edilen ve açlık grevine destek olmak için gittiği Yüksel'de gözaltına alınan Yasin Durak "Diğer arkadaşlarımızla birlikte destek için buradaydık. Ben de masal okumak için gelmiştim. Peter Pan'ı okuyacaktım ama izin vermediler onun yerine gözaltında okudum. Herkese söylüyorum kimse çekinmesin arada bir gözaltı iyidir. Direnişe devam etme ve alanı vermemiz gerekiyor. Bir de tüm kamu emekçilerini başta akademisyenleri bu direnişe ortak olmaya, destek olmaya davet etmek istiyorum." diye konuştu.

3 GÜNDÜR RANDEVU YOK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba , KHK ile ihraç edilen ve Ankara Yüksel Caddesi'nde 65 gündür açlık grevini sürdüren akademisyen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için görüşmek istedikleri Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’den 3 gündür yanıt gelmemesini eleştirdi.

Ağbaba sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada;

“Başbakan Yrd. Nurettin Canikli, açlık grevinde kritik eşiği geçen Nuriye ve Semih için randevu talebimize 3 gündür yanıt vermiyor. Hukuksuzluğa karşı bedenlerini ortaya koyan insanlara böylesi bir vurdumduymazlık ile kayıtsız kalmak, ancak vicdanı kurumuşlara yaraşır. Hak arama yollarının kapatıldığı bir ortamda, açlık grevindeki Nuriye ve Semih'e bir şey olursa sorumlusu adaleti rafa kaldıran hükümettir”İfadelerine yer verdi.