Adalet Atlası'nın dördüncü bölümü yayında

Adalet Atlası podcast serisinin dördüncü bölümü yayınlandı. Yeni bölümde Fethiye Çetin, Adnan Çelik ve Özgür Sevgi Göral geçmişteki adaletsizlikleri nasıl hatırladıklarını, bu bilgiyle geleceğin adaletini nasıl inşa ettiklerini konuştu.

Abone ol

DUVAR - Adalet Atlası podcast serisinin dördüncü bölümü "Hafızayla tanıklık: Heykeller neden bugün yıkılıyor?" 5 Kasım'da yayınlandı. "Hafızayla tanıklık: Heykeller neden bugün yıkılıyor?" bölümünde, avukat yazar Fethiye Çetin, antropolog Adnan Çelik ve Hafıza Merkezi kurucularından akademisyen Özgür Sevgi Göral; Fethiye Çetin’in 2004 yılında yayımlanan ve anneannesi Heranuş’un 1915’te yaşadıklarını anlattığı 'Anneannem' kitabından yola çıkarak geçmişteki adaletsizlikleri nasıl hatırladıklarını, bu bilgiyle geleceğin adaletini nasıl inşa ettiklerini konuştu. 

Podcastte, yanıtı aranan sorular şöyle:

Geçmiş nasıl önümüze çıkıyor? Failin ve mağdurun hafızası nasıl oluşuyor? 1915’i hatırlarken kadınların ve erkeklerin anlattıkları nasıl farklılaşıyor? Kürtçenin yasaklı olması 1915 anlatılarına nasıl bir imkân açıyor? İmtiyazlı Türk ve Müslüman grup Anneannem’i okuduğunda nasıl tepkiler verdi? Hafızayla adalet talebi arasında nasıl bir ilişki var? Heykellerin bugün yıkılması ne demek? Bugünden yarına nasıl bir hafıza kalacak?

Yeni bölüm Adalet Atlası'nın podcast hesaplarından dinlenebilir. (SpotifyAppleGoogleYoutube)

Projeye ve bölümlere dair ayrıntılı bilgiye buradan ulaşılabilir.