Adalet Bakanı Gül'den OHAL açıklaması: Süreç sona erecek

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "OHAL uygulaması birkaç gün içinde sona ermiş olacak. Ancak, OHAL'in kalkıyor olması terörle mücadelenin sona ereceği anlamın asla gelmemelidir" dedi.

Abone ol

DUVAR - İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'nde Uluslararası Darbe ile Mücadele sempozyumunda konuşan Adalet Bakanı Gül, OHAL'in 'bir kaç gün içinde sona ereceğini' söyledi. Gül bunun 'terörle mücadelenin sona ereceği anlamına gelmediğini' belirtti.

Türkiye Hukuk Platformu tarafından düzenlenen sempozyum, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve Irak eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık el Haşimi de katıldı.

"OHAL uygulaması bir kaç gün içinde sona ermiş olacak" diyen Bakan Gül, "Ancak, OHAL'in kalkıyor olması terörle mücadelenin sona ereceği anlamın asla gelmemelidir. OHAL süresi sona erecek ama FETÖ başta olmak üzere, Türkiye'yi kıskaca almak isteyen bütün terör örgütleriyle en kalıcı, en kararlı mücadele sonuna kadar devam edecektir" dedi.

.

ÜNAL: 15 TEMMUZ AK PARTİ'Yİ HEDEF ALDI

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal ise konuşmasında 15 Temmuz darbe girişiminin bütün siyasi partileri tehdit ettiğini ancak asıl olarak AK Parti'yi hedef aldığını çünkü millet iradesinin AK Parti etrafında şekillendiğini söyledi. Ünal, 20 Temmuz 2016'dan itibaren darbe girişimine karşı gerçekleştirilen uygulamalara muhalefetten gelen 'sivil darbe' eleştirisini ise, 'vesayet ağzıyla konuşmaya devam etmek' olarak değerlendirdi.

BOZDAĞ: İLK KEZ DARBEYE KARŞI ÇIKILDI

Bekir Bozdağ da konuşmasında, 1960 askeri darbesi, 1971 muhtırası, 1980 askeri darbesi, 28 Şubat müdahalesi gibi askeri demokrasiye müdahale ettiği daha önceki olaylarda siyasetin, medyanın ve yargının bir karşı duruş ortaya koyamadığını belirtti. Bozdağ, "Sayın Cumhurbaşkanının sık söylediği bir söz vardır, 'lider kayanın ardına saklanırsa halk dağın ardına saklanır' diye... 15 Temmuz'da ilk kez halk lideri ile birlikte askeri darbeye karşı durdu" dedi. (HABER MERKEZİ)