Adalet Bakanı Tunç: Türkeş'in Kavala başvurusunu inceliyoruz

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Tuğrul Türkeş'in Osman Kavala'yı ziyaret etmek istediği yönündeki açıklamasına ilişkin, "Değerlendirme aşamasındayız, gerekli kararı veririz" dedi. 

Abone ol

DUVAR - Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM'de AK Parti grup toplantısından önce gazetecilerin sorularını yanıtladı. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Delegasyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in, cezaevindeki Osman Kavala'yı ziyaret etmek istediği yönündeki Gazete Duvar'a yaptığı açıklamasıyla ilgili soru üzerine Tunç, "Değerlendirme aşamasındayız, gerekli kararı veririz" dedi.

Tunç, Osman Kavala'nın 'yeniden yargılanma' başvurusu sürecine ilişkin "Yeniden yargılamayla ilgili 13. Ağır Ceza Mahkemesi yeniden yargılama talebini reddetmişti. 14. Ağır Ceza Mahkemesi de itirazı reddetti. Sonrasında kanun yararına bozma dilekçesiyle Adalet Bakanlığı'na başvuruldu. Tabii burada yeniden yargılamayla ilgili sebep olarak 'hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçu bakımından, parlamenter sistem hükümet döneminde işlenen bir suç. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilmiştir. O nedenle suçun mağduru değişmiştir gibi bir gerekçe sunuldu" dedi.

"Yeniden yargılanma" gerekçesini uygun görmediklerini söyleyen Tunç, "Çünkü suçun mağduru ortada. Dolayısıyla Gezi Davası'yla ilgili olarak istinaf ve Yargıtay incelemesinden kesinleşen bir durum söz konusu. Dolayısıyla temyiz incelemesinden geçen kararlarla ilgili kanun yararını bozmaya gidilemiyor. Hem usul bakımından hem esas bakımından uygun olmayan bir başvuru olarak değerlendirdik. Tuğrul Türkeş görüşmek istediğini belirtti. Yazılı olarak da Meclis Başkanlığı'na başvuru yapmış. Meclis Başkanlığı'ndan da bize bir dilekçe gönderildi. Onu değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)