'Adalet Yürüyüşü iktidarın ayarlarını bozdu'

MYK toplantısı sonrası açıklama yapan CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, HSK kararnamesiyle 780 yargı mensubunun yerinin değiştirildiğini hatırlatarak, "Adil Öksüz için tutuklama istemi isteyen savcı sürgün edildi. Hani FETÖ ile mücadele?" diye sordu. AK Parti'nin başlatacağı 'demokrasi nöbeti'ne de değinen Tezcan, "Hem ülkeyi yöneteceksiniz hem de meydanlarda demokrasi arayacaksınız. Adalet yürüyüşünün rüzgarı bunların ayarlarını bozdu. Biz biliyoruz ki amaçları tek adam rejimi" dedi.

Abone ol

KOCAELİ - CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Adalet Yürüyüşü güzergâhı üzerinde yapılan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Adalet özlemi olan herkesin sesini pazar günü yapılacak mitingle dünyaya duyuracaklarını söyleyen Tezcan, "İktidara kul olmuş biat etmişlerin ödüllendirildiği, bağımsız olanların ise cezalandırıldığı bir süreçten geçiyoruz" dedi.

Tezcan'ın konuşmasında şu başlıklar öne çıktı:

ADALET BULUŞMASI: Adalet yürüyüşünün son haftasına girdik. Pazar günü büyük buluşma gerçekleştiriyoruz. Genel başkanımızın yola çıktığı günden bu yana katılan vatandaşlara teşekkür ederim. Adalet özlemi olan herkesin buluşması olacak Maltepe mitingi. Adalet isteyenlerin sesini oradan dünyaya yükselteceğiz.

PARTİ OLMAYACAK: Miting için tekrar şunu hatırlatalım; kurallar bütünü oluşturup paylaşacağız. Bu yürüyüşün tek bir sloganı var,  'hak hukuk, adalet'. Tema sadece adalet. Hiçbir siyasi parti yer almayacak.

TEK KRİTERLERİ BİAT: Adalet yürüyüşü Türkiye'nin adalete ne kadar ihtiyacı olduğunu bir kere daha gösteriyor. 780 hakim ve savcının yeri değiştirildi. 3500 hakim ve savcıyı o süreç içinde ihraç ettiler. FETÖ ile ilgili işlemlere bir sözümüz dün de olmadı bugün de olmadı. Bu kararnamede Adil Öksüz için tutuklama istemi isteyen savcı sürgün edildi. Hani FETÖ ile mücadele? İktidara kul olmuş, biat etmişlerin ödüllendirildiği, bağımsız olanların ise cezalandırıldığı bir süreç.

NİYETLERİ DEMOKRASİ ARAMAK DEĞİL: İktidar demokrasi nöbetlerine başlamış. 'Adalet adliye sarayında aranır' diyenler, demokrasiyi meydanlarda arar hale gelmişler. Merak ediyorum bu çağrıyı yapanların acaba Türkiye'de demokrasiyi kimin kaybettirdiğinden haberi yok mu? Hem ülkeyi yöneteceksiniz hem de meydanlarda demokrasi arayacaksınız. Adalet yürüyüşünün rüzgârı bunların ayarlarını bozdu. Biliyoruz ki onların niyeti demokrasi aramak değil, yok ettikleri demokrasiyle tek adam rejimi yaratmaktır.

RUTİN BİR ÇALIŞMA: Yürüyüş güzergahı bölgesinde bir IŞİD operasyonu var ve bunun bir rutin çalışma olduğunu öğrendik. Kortej içerisine araç alınmaması ve kişilerin aranarak girmesi bizim de mutabık olduğumuz önlemlerdir.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na otobüslü güvenlik