Adaletsizlik öyküleri kitap olacak
CHP Bilim Kültür Sanat Platformu öykü projesi başlattı. Yazılan öyküler kitap olacak.
DUVAR - Adalet Kurultayı’na katılan vatandaşların yaşanmış adaletsizlik öyküleri toplanarak kitap haline getirilecek. Çanakkale’de düzenlenen Adalet Kurultayı’nda yaşanan adaletsizlikler uzmanların katıldığı panel ve çalıştaylar ile masaya yatırılırken vatandaşlar da yaşadıkları adaletsizliklerin hikayesini yazıp “Adalet Kutusu”na atıyor.
CHP Bilim Kültür Sanat Platformu’nca yürütülen çalışma kapsamında yaşadıkları adaletsizlik öykülerini kaleme alan vatandaşların hikayeleri konulara göre ayrılarak daha sonra kitap haline getirilecek.
Adalet Kurultayı’na İstanbul’dan katılan Deniz Yılmaz, sadece hikayesini yazmakla kalmadı, bir flash disk ile de belgelerini kutuya attı. 2007 yılında Hatay Dörtyol’da öldürülen kardeşinin cinayetinin 10 yıldır aydınlatılmadığını söyleyen Yılmaz, bir tarafta 35 milyar dolarlık akaryakıt kaçakçılığı yapanların diğer tarafta cinayeti işleyenlerin serbest olduğunu söyledi. Dosyanın CHP tarafından da incelenmesini isteyen Yılmaz, hem kardeşinin katillerinin cezalandırılması hem de akaryakıt kaçakçılarının yargılanmasını talep ediyor.
TRAFİK CEZAM BİLE YOK AMA...
Birgül Öke de Adalet Kurultayı’na İstanbul’dan katılanlar arasında. Adalet Yürüyüşü’nün de bir bölümüne katılan Öke, “Geçimde Adalet” istediğini belirterek şunları söylüyor:
“Emekliyim ben. Üniversitede okuyan kızım var. 1340 lira emekli maaşım var. Çocuğumu okutmak için sürekli bankadan kredi çekiyorum. 25 bin lirayı geçti borcum. Vatandaş gibi değil itelenmiş, ötelenmiş, hiçbir hakkı olmayan bir insanım gibi hissediyorum. Trafik cezası bile olmayan, tertemiz yaşamış bir vatandaş iken böyle yaşamayı hak etmediğimizi düşünüyorum.”
HİKAYELER KİTAP OLACAK
Adalet Kurultayı’na Ankara’dan katılan Ali Budak da emekli memur. Adalet Yürüyüşü’nün bir bölümüne de katılan Budak, memuriyeti sürecinde yaşadığı sıkıntıları yazıp adalet kutusuna attığını söyledi. Alevi olduğu için uğradığı haksızlıkları kaleme aldığını söyleyen Budak, “Alnım açık yaşadım ama Alevi olduğum için çok ezildim. “Devlet baba” diyorlar ama aslı astarı yok, hayt huyt, asarım keserim var. Bu her zaman böyleydi ama AK Parti döneminde ayyuka çıktı. Yönetemiyorlar, beceremiyorlar o nedenle OHAL’i getirdiler. Böyle yönetim olmaz” dedi.
Adalet Kutusu’na bir günde 200’e yakın adaletsizlik öyküsü yazılarak atıldı. Kurultay’ın bitiminde binin üzerine öykünün toplanması bekleniyor.