Adana'da Adil Öksüz'ün 15 Temmuz öncesi kaldığı otele baskın

Adana'da yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında Seyhan'daki bir otele baskın düzenlendi. Adil Öksüz'ün darbe girişiminden 4 ay önce otelde toplantılar düzenlediği iddia ediliyor.

Abone ol

DUVAR - Adana polisi, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında bir otele baskın düzenledi. Otel sahibi ve müdürünün de aralarında bulunduğu 4 şüpheli gözaltına alındı. FETÖ'nün Hava Kuvvetleri imamı olduğu ve 15 Temmuz darbe girişiminde kilit rol oynadıığı ileri sürülen firari Adil Öksüz'ün darbe girişiminden 4 ay önce bu otelde sohbet toplantılarına katıldı öne sürüldü.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nca yürütelen operasyon çerçevesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından bu sabah Seyhan ilçesinin Reşatbey mahallesindeki otele operasyon düzenlendi.

Operasyonda otel sahibi O.K., otel müdürü K.E. ve müdürün eşi Z.E. ile resepsiyon memuru A.K. gözaltına alındı.

'PARA VE ERZAK YARDIMI' İDDİASI

K.E.'nin, müdür olarak çalışmaya başladıktan sonra otelde sohbet toplantıları düzenlediği ve FETÖ adına faaliyette bulunan kişilere ve yurtlara erzak yardımı yaptığı iddia edildi. K.E.'nin firma sahiplerinden gazete aboneliği, öğrenci bursu, kurban bağışı toplayarak FETÖ'ye finansal destek sağladığı öne sürüldü.

Soruşturma kapsamında, FETÖ'nün 'Hava Kuvvetleri İmamı' olduğu iddia edilen Adil Öksüz'ün de beraberindeki kişilerle Adana'daki otelde 2016 yılının mart ayı içerisinde konakladığının belirlendiği kaydedildi. Öksüz'ün burada toplantılar düzenlediği iddia ediliyor. (ADANA/DHA)