Adet gününde havuz yasağı kadınları kızdırdı

Gürcistan'da bir kadın, üye olduğu spor salonunun kadınların adet günlerinde havuza girmemesi yönündeki uyarısına savaş açtı. Kadın sosyal medya üzerinden gösterdiği tepki, Amerikan basınına kadar ulaştı.

Abone ol

DUVAR - Buzzfeed'in haberine göre, olay Tiflis'in en pahalı spor salonlarından Vake Yüzme ve Fitness Kulübü'nde yaşandı. Sophie Tabatadzade adlı yeni üye, "Sevgili Bayanlar, adet günlerinizde havuza girmeyin" yazısını soyunma odasında görünce, sosyal medya üzerinden tepkisini dile getirdi.

'O ZAMAN İNDİRİM YAPIN!'

Tabatadzade Facebook sayfasında 'kadın düşmanlığı' hashtag'ini kullanarak, "Bunun ne kadar rahatsız edici olduğunun farkında mısınız? Bu arada, yeni kurallarınıza göre her ay 5-6 gün havuzu kullanmamız yasak. Erkeklere kıyasla iyi bir ücret ödeyecek miyiz?" mesajını yazdı.  Öfkeli üye, spor salonunun kendi Facebook sayfasına da, "Sizden böylesine cinsiyetçi bir uyarı beklemiyordum" notunu yazdı.

HAVUZ YÖNETİMİ: MÜŞTERİLERİ KORUYORUZ

Tabatadzade'nin tepkisinin sosyal medyada yayılması üzerine açıklama yapmak zorunda kalan spor salonu, bir kadının havuzu 'kirletmesinden' sonra üyelerini 'koruduğunu' savundu.

Birçok kadın yüzmenin adet sancısına iyi geldiğini söylerken, tampon kullanımının hijyen sorununa yol açmadığı biliniyor.