Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Aşkar: İktidar acilen tedbir almalı

Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Ata Barlas Aşkar yaptığı açıklama ile ekonomik zorluklara dikkat çekti, hükümetin acil ve etkili önlemler alması gerektiğini söyledi.

Abone ol

DUVAR - Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Ata Barlas Aşkar, yaptığı açıklamada Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik zorluklara ve asgari ücrete ara zam yapılmamasının halk üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Aşkar, hükümetin ekonomi politikalarını sert bir dille eleştirerek, acil önlem alınması gerektiğini vurguladı.

Aşkar, son dönemde artan enflasyonun ve yükselen yaşam maliyetlerinin vatandaşları derinden etkilediğini belirtti. Temel gıda maddelerinden enerji maliyetlerine kadar her alanda fiyatların arttığını, bu durumun ise özellikle dar gelirli vatandaşları büyük bir çıkmaza sürüklediğini söyledi.

Aşkar yaptığı açıklamada:

"Halk, artan enflasyon karşısında eziliyor. İnsanlar temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanıyor. Asgari ücretle geçinmeye çalışan milyonlarca insan var. Yılın ikinci yarısında enflasyonun bu kadar yüksek olduğu bir dönemde, asgari ücrete ara zam yapılmaması, bu insanları daha da zora sokuyor. Hükümet, enflasyon karşısında alım gücünü korumak için acil olarak asgari ücrete ara zam yapmalı. Ekonomik kriz, sosyal krizle birleşirse, toplumda büyük bir çalkantı yaşanabilir. Bu nedenle, hükümetin acil ve etkili önlemler alması gerekiyor" dedi.