Adıyaman’da 3’üncü gün: Seçim zamanı oy diye geliyorsunuz, neredesiniz?

Maraş'taki depremlerden etkilenen Adıyaman'da halk, yardımların ulaşmamasına ve arama kurtarma çalışmalarının yetersizliğine tepkili.

Abone ol

Serkan Alan - Ceren Bayar

ADIYAMAN - Maraş'ta gerçekleşen depremlerin üçüncü gününde Adıyaman'a sınırlı sayıda kurtarma ekibi ve yardım ulaştı. Kentin belediye ve valiliğin de bulunduğu ana caddelerinden Atatürk Bulvarı'nda 7-8 katlı binaların çoğunun yıkıldığı görülürken ayakta kalan binaların tümünün ağır hasarlı olduğu gözlendi.

Kurtarma ekiplerinin yetersiz olduğu Atatürk Bulvarı'nda sınırlı sayıda binada kurtarma çalışması yapılıyor. Caddede enkaz halinde olan, içerisinde çok sayıda insanın bulunduğu çoğu binadaysa bekleyiş sürüyor.

ENKAZ ALTINDAN SES VAR KURTARMA YOK

Bulvarda, yıkılan binaların başında, ekipleri bekleyen depremzedeler tepkili. Enkazdan ses gelmesine rağmen müdahale olmadığını anlatan depremzedeler kış koşullarının olumsuz sonuçlar doğurmasından endişe ediyor.

ARA SOKAKLARDA DURUM

Bulvarı kesen ara sokakların da depremden etkilendiği ve çok sayıda yıkık bina olduğu görüldü. Henüz hiçbir kurtarma ekibinin ulaşmadığı bu binalar için de endişe hakim. Yetkililere ulaşamadıklarını anlatan depremzedeler bir an önce kurtarma ekiplerinin gelmesini istiyor.

Depremin üçüncü gününde gıda, su, battaniye dağıtımına başlanırken bu yardımların da kentin geneline ulaşmadığı ifade edildi. Mobil internet araçlarının ulaştığı kentte internete kısmen erişilirken elektrik ise henüz sağlanamıyor. İlkyardım çadırlarının kısmen kurulduğu Adıyaman'da depremzedelerin barınacağı çadırlar ise henüz sağlanamadı.

‘CENAZELERİMİZİ KALDIRAMIYORUZ, KEFEN BİLE YOK’

Enkazın altında üç gündür yeğenini beklediğini, ses geldiğini fakat yardım ulaşmadığı için çıkarılamadığını ifade eden depremzede bir kadın, “Burada insanlardan ses geliyor çıkaramıyoruz. Yardım edin, lütfen sesimizi duyun yardım edin. Üç gündür yeğenimin sesini duyuyoruz, çıkaramıyoruz. Oraya çalışılıyorsa buraya da çalışılsın. İnsan var araç yok, ekipman yok. Kimseye yardım edemiyoruz. Telefon ediyoruz CİMER’e kadar ulaşmaya çalıştık yok. Cenazelerimiz kaldırılamıyor kefen bile yok. Yardım edin” dedi.

Bir başka depremzede erkek ise, “Ekmek yok, su yok, elektrik yok. Millet dondu. Hiçbir şey yok. Milletvekilleri, emniyet terk etti gitti, piyasada yok. Belediye yok” diye konuştu.

Bir diğer depremzede ise yaşadıklarına dair şunları kaydetti:

“Adıyama'nın 5 milletvekili var. Bu milletvekili nerede? Emniyet müdürü, belediye, karakol nerede? Hiç kimse yok. Ekmek yok, su yok, elektrik yok. Seçim olduğu zaman ‘Bize oy verin, şöyle yapın’ deniyor. Hiç kimse yok. Bu nasıl insan hakları? Seçim zamanı oy verin diye geliyorsunuz, hani neredesiniz?”