Adıyaman 'da yangın: Alevler 5 saatte kontrol altına alındı

Adıyaman Kayaönü köyünde otluk alanda başlayan yangın geniş alana yayıldı. Bahçelik alana da sıçrayan yangına ekipler ve köylülerin müdahalesi sürüyor. Alevler 5 saat sonra kontrol altına alındı.

Abone ol

DUVAR - Adıyaman'da otluk alanda çıkan ve kısa sürede büyüyen yangın 5 saat sonra kontrol altına alındı.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre Kayaönü köyü yakınlarında akşam saatlerinde henüz tespit edilemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayılırken, ekiplerin yanı sıra köylüler de yangını söndürmek için çabalıyor.   

Bölgeye giden DEM Parti İl Eşbaşkanı Hüseyin Coşkun, yangına müdahale edilmediğini belirterek, "İnsanların acilen buraya gelmesi gerekiyor. Diyarbakır ve Mardin'de olduğu gibi yangına bir müdahale olmadığını görüyoruz" dedi. 

AA'nın aktardığına göre gece saatlerinde alevler kontrol altına alındı. 

Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor.

İDDİA: YANGIN, ŞEHİRDEN TOPLANAN ÇÖPLER YAKILIRKEN ÇIKTI 

Öte yandan Kayaönü Köyü'nde yaşayan ve ismini vermek istemeyen bir köylü yangının, şehirde toplanan çöplerin köyleri birbirine bağlayan mezradaki kayalık bölgede yakılmasının ardından çıktığını iddia etti. Kayaönü sakinleri aynı zamanda belediyeyi, itfaiyeyi ve orman müdürlüğünü aramalarına rağmen müdahalenin geç yapıldığını bu yüzden alevlerin geniş alanlara yayıldığını belirttiler. 

(HABER MERKEZİ)