Adli Tıp Kurumu raporu: Narin Güran’ın üzerinde kendi DNA’sı dışında bir DNA izine rastlanmadı

Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'ndan savcılığa gönderilen raporda "Narin Güran'ın bedeni üzerinde yapılan incelemelerde üçüncü kişilere ait herhangi bir bulguya rastlanmamıştır" denildi.

Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra ölü olarak bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cesedinde başka birinin DNA'sına rastlanmadığı belirtildi.

Halk TV muhabiri Ferit Demir "Üçüncü kişilere ait bulgulara rastlanmadı yani Narin'in dışındaki herhangi bir kişinin bulgusu, Narin'in bedeninde bulunamadı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen yazıda 'Narin Güran'ın bedeni üzerinde yapılan detaylı incelemelerde üçüncü kişilere ait herhangi bir bulguya rastlanmamıştır' deniliyor. Narin'in cesedinin 19 gün kirli suda kalması, cesedin çürümesi, deforme olması nedeniyle o bulguların yok olmuş olabileceği ihtimali de var. Narin suda olmasaydı bu bulgulara günler geçse bile ulaşılabilecekti" dedi.

Raporla ilgili açıklama yapan Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, "Bu, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nun, Narin'in bedeni ve Narin'in içinde bulunduğu torbadan aldığı, üçüncü şahıslara ait bir DNA örneğinin çıkabilme olasılığına ilişkin numunelerden herhangi bir DNA örneğinin çıkmadığına ilişkin rapor. Yanlış bir tanımlama var, Adli Tıp ölüm sebebinin tespiti konusunda bir rapor hazırlamış gibi bir algı var. Hayır bu rapor sadece üçüncü bir şahsa ait DNA örneğinin çıkıp çıkmamasına ilişkin bir rapor" diye konuştu.

Narin Güran'ın cesedinin 19 gün su altında kaldığını hatırlatan Eren, "Maalesef hep söyledik, en büyük kaygımız da oydu, 19 gün gibi uzun bir süre içerisinde ve su altında kalmış olması bu yönde bir tespitin yapılmasına ilişkin koşulları ortadan kaldırıyor. Daha doğrusu bir numune varsa üçüncü şahıslara ilişkin maalesef bu süre zarfında tespit konusunda süreci zorlaştırıyor ve gelen rapor da bunu doğrulamış oldu" dedi.

İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun Güran'ın ölüm nedenine ilişkin raporunun henüz hazırlanmadığını belirten Eren, "Ölüm sebebine ilişkin ve birçok verinin gönderildiği İstanbul'dan gelecek Adli Tıp Kurumu raporu henüz gelmedi. Bunu da düzeltmemiz gerekiyor. Çünkü bazı sosyal medya hesaplarında adeta ölüm sebebine ilişkin bir tespitin yapılamadığına dair iddialar var, bunu düzeltmiş olalım" ifadelerini kullandı. 

(HABER MERKEZİ)