Adnan Oktar ve 235 kişiye gözaltı
Adnan Oktar ve suç örgütüne yönelik bu sabah İstanbul merkezli 4 ilde operasyon başlatıldı. Oktar ve 235 hakkında, organize suç örgütü kurmak, askeri casusluk, dolandırıcılık gibi suçlamalarla gözaltı kararı çıkartıldı. Adnan Oktar, Çengelköy'deki evinde gözaltına alındı. Operasyon kapsamında Adnan Oktar'ın mal varlığına el konuldu.
DUVAR - Kamuoyunda 'Adnan Hoca' olarak bilinen Adnan Oktar'a sabaha geniş çaplı operasyon başlatıldı. Hava destekli operasyonda Adnan Oktar Çengelköy'deki evinde gözaltına alındı. Polis, 4 ilde 120 adreste arama yaptı. İstanbul, Ankara, Antalya ve Muğla'daki operasyonlarda gözaltı kararı verilenlerden 106'sının kadın olduğu öğrenildi. Gözaltına alınanlar arasında Oktar'ın avukatları da bulunuyor.. İstanbul'da 22 ilçede 115 adres, Ankara'da 2 ilçede 3 adres ve Muğla ile Antalya'da 1'er adrese baskın yapıldı.
Canlı yayınların yapıldığı A9 TV'de de arama yapıldı.
Yaşları 11 ile 40 arasında değişen çok sayıda şikayetçi olduğu belirtildi. Operasyonda gözaltına alınanlar, sağlık kontrollerinin ardından emniyet müdürlüğüne götürüldü. Çengelköy'deki evinde gözaltına alınan Adnan Oktar, emniyete götürülürken polis tarafından ağzı kapatılarak, kafasın öne eğildi.
BABUNA DA GÖZALTINA ALINDI
Türkiye'nin adına düzenlenen ilik bağışı kampanyası ile tanığı Oktar Babuna'nın da gözaltına alınan isimler arasında olduğu öğrenildi. Babuna, Oktar'ın televizyon programında ve katıldığı etkinliklerde sıklıkla boy gösteren bir isimdi.
MAL VARLIKLARINA EL KONDU
Adnan Oktar'ın bütün mal varlıklarına el konuldu, şirketlerine kayyım atandı.
Adnan Oktar'a yöneltilen suçlamalar arasında 'organize suç örgütü kurmak, uluslararası ajanlık, kara para aklama, tehdit, şantaj, inanç istismarı ve küçük çocuklara taciz' iddiası yer alıyor. Operasyonda çok sayıda silah, çelik yelek ve zırhlı araca el konulduğu belirtiliyor. Emniyet'ten yapılan açıklamada da ''Adnan Oktar Suç Örgütü'ne yönelik 235 şüpheli hakkında operasyon başlatılmıştır'' denildi.
ÖRGÜTÜN İKİ NUMARASI KAÇTI
Sabah ve Hürriyet'te yer alan haberlere göre, Adnan Oktar örgütünün 2 numaralı ismi Tarkan Yavaş’ın operasyon sırasında kaçtığı iddia edildi. Bilim Araştırma Vakfı'nın eski Başkanı olan Tarkan Yavaş, çocuklara cinsel istismar, dolandırıcılık ve uluslararası ajanlık başta olmak üzere 20 suçtan aranıyor. Emniyet yetkililerinin verdiği bilgilere göre; Tarkan Yavaş'ın silahlı olduğu iddia edildi. Firar ettiği iddia edilen Yavaş Twitter'dan şu paylaşımları yaptı.
Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre ise kamuoyunda 'kedicikler' olarak bilinen kadınlar ile sık sık gündemde yer alan Adnan Oktar ve müritlerinin gözaltına alındığı operasyon sabaha karşı gerçekleştirildi.
Adnan Oktar ve yanındakiler hakkında Emniyet'e çok sayıda şikayette bulunulduğu öğrenildi.
Şikayette bulunanların arasında küçük yaşta kız çocuklarının aileleri, dolandırılanlar, örgütten ayrıldığı için iftira ve şantaja uğrayanların yer aldığı ileri sürülüyor.
(HABER MERKEZİ/DHA)