Afganistan Cumhurbaşkanı Gani: Ülkemi savunmaya devam edeceğim

Taliban'ın başkent Kabil'e yaklaştığı Afganistan'da, uluslararası ortaklarla görüşmelerin sürdüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Gani, "Ülkemi savunmaya devam edeceğim" dedi.

Abone ol

DUVAR - Başkent Kabil'e 70 kilometre uzaklıktaki Pul-i Alem kentinin düşmesiyle 34 vilayet merkezinden 18'inin Taliban'ın kontrolüne geçtiği Afganistan'da, Cumhurbaşkanı Eşref Gani 'ülkesini savunmaya devam edeceğini' söyledi. Televizyonda yayınlanan konuşmasında, Afganistan'ın dayatılmış bir savaşla karşı karşıya kaldığını ve ülke genelinde yaşanan durumdan haberdar olduğunu belirten Gani, "Cumhurbaşkanı olarak ülkemi savunmaya devam edeceğim. Bu konuda uluslararası ortaklarımız ve siyasi liderlerle görüşmelerimiz sürüyor" dedi.

Afgan güçlerinin uyum içerisinde hareket etmesinin öncelikli olduğuna dikkat çeken Gani, bu konuda ciddi çalışmaların yapıldığını kaydetti. Cumhurbaşkanı Gani, Afgan halkının daha fazla mülteci durumuna düşmesini ve şiddet olaylarının daha fazla ilerlemesini engellemek için çalışmalara odaklanacağını vurguladı.

'Dayatılmış savaşın daha fazla Afgan halkının canına mal olmasına, son 20 yıl içerisindeki elde edilen kazanımlarının yok edilmesine izin vermeyeceklerine' işaret eden Gani, "Bu konuda hem yurt içinde hem yurt dışında danışmalarımız devam ediyor. Bu görüşmelerden çıkacak sonucu en kısa zamanda halkımızla paylaşacağım" ifadelerini kullandı. (AA)