Afganistan Savunma Bakanı'nın evine bombalı saldırı

Kabil'de Savunma Bakanı Muhammedi'nin evinin önünde bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Bakanın evde bulunmadığı sırada yapılan saldırıda en az 3 kişinin öldüğünü, 7 kişinin yaralandığı açıklandı.

Abone ol

DUVAR - Afganistan Savunma Bakanı Bismillah Muhammedi'nin, başkent Kabil'in Şir Pur bölgesindeki evinin önünde, akşam saatlerinde bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

Emniyet yetkilileri, saldırganlardan birinin bomba yüklü aracı, akşam saatlerinde Muhammedi'nin evinin önünde patlatmasının ardından diğer saldırganların başka bir eve girerek rastgele ateş açmaya başladığını bildirdi.

Saldırının şiddetiyle bölgedeki ev ve iş yerlerinin camları kırılırken, bölgeye giden tüm cadde trafiğe kapatıldı.

Birinci saldırının ardından peş peşe iki bomba sesinin duyulduğu belirtildi.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Ghulam Dastagir Nazari, en az 3 kişinin öldüğünü ve 7 kişinin yaralandığını ve çatışmaların devam ettiğini belirtti. Saldırı sırasında evde olmayan Savunma Bakanı, evinin yakınında meydana gelen patlamadan sonra güvende olduğunu söyledi. Patlamanın Kabil'de hükümet binaları ve yabancı elçiliklere ev sahipliği yapan yoğun bir şekilde güçlendirilmiş ''Yeşil Bölge'' yakınında meydana geldiği ve hedefin bir milletvekilinin ikametgahı olduğu belirtildi.  

Bir güvenlik yetkilisi ise iki silahlı kişinin hala bölgede olduğunu ve Afgan güvenlik güçleriyle çatıştığını söyledi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. (AA / AjansBizim)