Afganistan'da son durum: Taliban Mezar-ı Şerif'e ilerliyor

Afganistan'da altı vilayet başkentini ele geçiren Taliban, Mezar-ı Şerif'e ilerliyor. ABD'den "Ülkelerini savunmak Afgan güçlerine kalmış" açıklaması geldi, Almanya yeni asker göndermeyi reddetti.

DUVAR - ABD'nin çekilme kararıyla birlikte Afganistan'daki ilerleyişini sürdüren Taliban altı vilayet başkentinde kontrolü ele geçirirken, Washington'dan yapılan açıklamada 'ülkelerini savunmanın Afgan güvenlik güçlerine kalmış olduğu' ifadeleri kullanıldı. Başta Almanya olmak üzere birçok ülkenin güvenliği tesis etmek için Afganistan'a dönmeyi reddettiği de belirtiliyor. Öte yandan, Katar'ın başkenti Doha'da yeni barış görüşmeleri yapılacak.

Güvenlik durumunun giderek kötüleştiği Afganistan'daki son gelişmeler şöyle:

Haberin Devamı
ÖTV tutarları değişti: Rakı, şarap ve biraya zam Uzmanı tek tek hesapladı: Her ay 2 bin 22 TL eksik aylık alacaklar UEFA, Merih Demiral'ın 'bozkurt' işareti için ne karar verebilir? Son 16'nın en iyi 11'i belli oldu: Türkiye'den iki futbolcu kadroda EURO 2024'te şampiyonluk oranları güncellendi: Sürpriz takım Türkiye Dünyanın en değerli 100 kadrosu belli oldu: Süper Lig'den 3 takım var