Afyon Belediyesi’nde işçilerin maaşına yüzde 87 zam yapıldı

Afyonkarahisar Belediyesi'ndeki 60 kadrolu işçi için belediye ile Belediye-İş Sendikası arasında ek protokol yapıldı. Buna göre kadrolu işçiler haziranda 38 bin TL maaş alacak.

Abone ol

AFYON - Afyonkarahisar Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanlığı ile daimi işçilerin durumlarının iyileştirilmesi için yapılan görüşmeler tamamlandı.

Başkan Burcu Köksal ile Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul arasında imzalanan ek protokolle kadrolu işçilerin maaşlarında düzenlemeye gidildi.

60 kadrolu işçi Mehmet Zeybek döneminde davalık olmuş, iş hakem heyetine taşınmış, hakem heyeti işçilerin de istediği rakamın çok üzerinde bir tutarın ödenmesine karar vermişti. Bazı işçilerin park bahçelere bazılarının da otoparklara sürülmesi ile devam eden süreç mahkemeye taşınmıştı. Şu anda 689 TL alan 60 işçi için ek protokol imzalandı. Buna göre haziran ayında bu işçiler 38 bin 606 TL, temmuzda ise toplu sözleşmeden gelen hakla birlikte 45 bin 299 TL maaş alacak.

'BUGÜNE KADAR KANDIRILMIŞ OLABİLİRİZ'

Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, bugüne kadar kandırıldıklarından söz ederek şunları söyledi: “Emeğe saygı duyulursa o mekanda hukuksuzluk ve adaletsizlik olmaz. Çok şanslısınız. Bu şansın değerini kıymetini bilin. 31 Mart’ta seçimler oldu, sadece Burcu Başkan ve ekibi kazanmadı, emek kazandı, sizler kazandınız. Sizlerin sahsınızda çocuklarınız kazandı. Buna yediğiniz ekmek, içtiğiniz su gibi değer verin. Ben siyasetçi değilim sizin gibi emekçiyim. Ailelerinizin sizlerden daha iyi yaşamasını istiyorsanız, ülkemizi daha iyi yaşanılabilir bir ülke haline getirmek mecburiyetiniz var. Bunun yolu da çalışanların partizanlık yapmamasından geçiyor. Bu güne kadar kandırılmış olabiliriz, kandırılmış olabilirsiniz. Yanıldık göremedik. Artık görmeye çalışalım” diye konuştu.

'DAİMİ İŞÇİ ARKADAŞLARIMIZIN ÇOK BÜYÜK BİR MAĞDURİYETİ VARDI'

Köksal, borçlu bir belediye devir aldıklarını, yenilip içilip faturanın kendilerine bırakıldığını söyleyerek, Afyonkarahisar’ı sosyal belediyecilikle tanıştıracaklarını söyledi. Daimi işçilerin çok büyük mağduriyetleri olduğundan söz eden Köksal, buna kafa yorduklarını ve alın terinin karşılığını vermek için böyle bir ek protokole imza attıklarını söyledi.

Köksal, belediye işçilerinden bir isteği olduğunu belirterek şunları söyledi: “Benim çalışma arkadaşlarımdan tek bir isteğim var. Bu şehri sizlerle birlikte omuz omuza çalışarak hak ettiği yere taşıyacağız, bu şehrin yüzünü birlikte ağartacağız. Bütün çalışma arkadaşlarıma güveniyorum, inanıyorum. Bu yolu birlikte en iyi şekilde yürüyeceğiz.”

Köksal, belediyenin şirketi olan YÜNTAŞ’ta çalışan işçilerin maaşlarını da 30 bin 400 TL olarak düzenlediklerini, bu tutarın temmuz itibariyle geçerli olacağını duyurdu.

Konuşmaların ardından tören, Başkan Burcu Köksal ile Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul arasında imzalanan imza töreniyle sona erdi.

Öte yandan il merkezindeki tüm açık otoparklar da Köksal’ın teklifi ile ücretsiz oldu. Teklif dün akşamki belediye meclis toplantısında kabul edilerek yürürlüğe girdi.