Ağaçlar kesilince yarasalar saldırdı

Amazon Ormanları'nda çok sayıda ağaç kesilmesi nedeniyle Brezilya'da yarasa saldırıları arttı. Ülkenin güneydoğusunda son üç ayda yarasalar 40 kişiyi ısırdı.

Abone ol

DUVAR - Brezilya'da kentleşme ve Amazon Ormanları'nda çok sayıda ağaç kesilmesi nedeniyle insanlara yönelik yarasa saldırıları arttı. Yarasaların doğal ortamlarının yok edildiğine dikkat çeken bir uzman, "Yarasaların taşıdığı hastalıkları uzun zamandır biliyoruz ve bunlar tarihsel olarak bir sorun teşkil etmezdi. Fakat şimdi endişe nedeni" uyarısında bulundu.

The Independent gazetesinin haberine göre, Brezilya'nın kuzeydoğusunda son üç ayda yarasalar 40 kişiyi ısırdı. Bu kişilerden biri hayatını kaybetti. Yarasa tarafından geceleri ısırılan hastaların bedenlerinde derin yaralar bulunurken, kuduz olasılığı nedeniyle tedavileri sürüyor.

The Independent'a konuşan veteriner Julian Drewe, yarasaların hastalık taşıma ihtimalinin ciddiye alınması gerektiğini söyleyerek, "Yetkililer onları kontrol etmeye, zehirlemeye ve çiftleşme alanlarını yok etmeye çalışıyor. Fakat bu yaklaşım sorunu çözmek yerine onların başka bir yere göç etmesine sebep olacak" dedi. (Dış Haberler)