Ahmet Davutoğlu: Mahmud Abbas'la görüşmemiz engellendi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'la görüşmesinin iptal edildiğini söyledi: "Bunun hangi müdahale ile olabileceğini tahmin ediyorum."

Abone ol

DUVAR - Gelecek Partisi Genel Merkezi'nde "Hayatını Özgür Filistin Davasına Adamış Şehitleri Anma Programı" düzenlendi.

ANKA Haber Ajansı'nın haberine göre, anma etkinliğinde Gelecek Partisi Gençlik Politikaları Başkanı Mustafa Çakmakçı, Gazzeli gençler, Hamas Türkiye Sorumlusu Musa Akkari, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ,  Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu konuşma yaptı. 

GAZZELİ GENÇ: YAŞADIKLARIMIZ ARASINDA EN ZOR OLAN ŞEY ÖLÜM DEĞİL

Gazzeli gençler yaptıkları konuşmalarda şunları söyledi:

- "Gerçekten neler olduğundan haberiniz yoktu. Acılar anlatılmaz yaşanır. Yaşadıklarımız arasında en zor olan şey ölüm değil duyguların zorluğudur. Ailenden birisinin kaybolması, başına ne geldiğini bilememek ölümden daha büyük bir acıdır. Hapishaneden çıkan gencin yaşadığı işkence ve acılardan dolayı annesi tarafından tanınmaması ölümden daha acı."

- "İsmail Haniye'yi anıyoruz keşke anmıyor olsaydık. Keşke şehit olmadan önce İslam aleminden ona bir el uzatılıp destek olunsaydı. Keşke bambaşka bir atmosferde toplanıyor olsaydık. İsrail'in hâlâ anlamadığı şey şu ki; bizim liderlerimiz ölse de bin lider daha doğar Filistin özgür oluncaya kadar. Buradan Netenyahu'ya da seslenmek istiyorum; siz ne yaparsanız yapın bizler Mescid-i Aksa özgür oluncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz, asla vazgeçmeyeceğiz."

Gazzeli genç konuşmasının ardından Davutoğlu'na Mescid-i Aksa'nın toprağını hediye etti. 

HAMAS YETKİLİSİ: İSRAİL HER SEFERİNDE TARİH OKUMASINDA HATA YAPIYOR

Hamas Türkiye Sorumlusu Musa Akkari ise "Bizler şehitlerimiz için ağlamıyoruz. Bizler şayet fikirler ölürse o zaman ağlarız. Bir fikri yüz bin bomba öldüremez. Bir fikir uğruna şayet mücadele devam ediyorsa o fikir yaşamaya devam edecektir. İsrail her seferinde tarih okumasında bir hata yapıyor. Her seferinde İsrail'in tekrar ettiği şey uzman olduğu insanların öldürülmesi meselesini tekrarlıyor. Benim kaburga bölgemin tamamı kırıklarla doludur. Lakin fikrimizi, ideolojimizi kırabildiler mi?" dedi.

DAVUTOĞLU: HANİYE'NİN CENAZESİNDE TEK BİR İSLAM ÜLKESİ LİDERİ YOKTU

İran'daki suikastta öldürülen Hamas lideri İsmail Haniye'nin cenazesine Müslüman liderlerin katılmadığını söyleyen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Lider o kişidir ki temsil ettiği halkın kaderini yaşar. İsmail Haniye'nin gerçek büyüklüğü halkının kaderini yaşamış olmasıdır. Haniye'nin cenazesinde hüznüm İslam dünyası adınaydı. Kudüs bütün bir İslam dünyasının sembolü, Mescid-i Aksa ilk kıblemiz. Kudüs için şehit düşmüş o kahramanın cenazesinde tek bir İslam ülkesi lideri yoktu. Yazıklar olsun. Mahmud Abbas şu anda Türkiye'de ama Haniye gelemedi. Haniye bütün o liderleri cennette bekliyor, hepsinin yakasına yapışıp 'ben şehit edildiğimde cenaze namazımda neredeydiniz' diye hesap sormak için bekliyor. Ne faydası var şimdi?" diye konuştu.

'DÜN GECE YARISI NE TÜR BİR MÜDAHALE OLDU BİLMİYORUM'

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la görüşmesinin iptal edildiğini aktaran Davutoğlu, "Filistin Büyükelçiliği'nden Mahmud Abbas geldiğinde görüşme talebinde bulunduk. Mahmud Abbas 'Sizinle görüşmekten şeref duyar' denildi. Dün sabah ise Filistin Büyükelçiliği özel kalemimizi arayarak Mahmud Abbas'ın yarın saat 12.00'de benimle görüşmek istediğini söylediler. Dün gece yarısı, artık ne tür bir müdahale oldu bilmiyorum, Filistin Büyükelçiliği, Abbas'ın programının çok yoğun olması sebebiyle benimle görüşemeyeceğini ifade ettiler. Sağlık olsun ama bunun hangi müdahale ile olabileceğini tahmin ediyorum. Engelleyenlere de sağlık olsun" ifadelerini kullandı.

"Yarın Mahmud Abbas'la görüşseydim söylemeyi düşündüğüm şeyi buradan kendisine ve Cumhurbaşkanı'na hitaben söylüyorum" diyen Ahmet Davutoğlu, şöyle devam etti: 

"Yarın Sayın Mahmud Abbas TBMM'ye başı dik çıkmalı ve şu ifadeyi kullanmalı; 'Ben BM Güvenlik Konseyi kararı ile tescil edilmiş olan ve BM Genel Kurulu'nda ilan edilen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas. Gazze toprakları Filistin toprakları olduğuna göre Gazze'nin de Cumhurbaşkanı olarak Gazze'ye gitmek istiyorum. Ve oradan da İslam dünyasına bir çağrı; Gazze'deki katliamı, soykırımı dünyaya göstermek ve yerinde görmek üzere İslam ülkeleri liderlerini de benimle beraber Gazze'ye gelmeye davet ediyorum' desin. Liderlik budur. Kimse diplomatik bir konuşma beklemiyor artık."

(ANKA HABER AJANSI)