Ahmet Haskiro’nun ölümüne dair iddianame nasıl yazıldı?

Adana'da 11 yaşındaki Suriyeli çocuğun tekstil atölyesinde asansöre sıkışarak ölmesiyle ilgili açılan soruşturmada işçilerin ve annenin ifadeleri sonucu patronu Özcan Dağ'a takipsizlik verildi.

Abone ol

DUVAR - Adana'da Dağ Tekstil'e bağlı konfeksiyon atölyesinde asansöre sıkışan 11 yaşındaki Suriyeli mülteci Ahmet Haskiro, 11 Haziran'da hayatını kaybetti. Annesi ve ablasıyla birlikte aynı atölyede çalışan Haskiro'nun ölümüyle ilgili Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Ancak atölyede işçi olarak çalışan Çetin Çelikal, iş yerinin kendisi tarafından işletildiğini söyledi. Ömer İnce ismindeki bir başka işçi ise asansör bakımından kendisinin sorumlu olduğunu belirtti. Haskiro'nun annesinin de oğlunun atölyede çalışmadığını, kendisini ziyarete geldiği sırada kazanın yaşandığını ifade etti.

Evrensel'den Tugay Bek'in yazısına göre Cumhuriyet Savcısı mevcut deliller ışığına Dağ Tekstil Patronu Özcan Dağ ve atölyenin işletmecisi olduğunu iddia eden Çetin Çelikal hakkında ‘kovuşturmaya yer olmadığı kararı’ (takipsizlik) verdi.

Bek'in yazısında ilgili bölüm şöyle:

"İş hanının muhasebesine baktığını, asansörün bakımının da kendi sorumluluğunda olduğunu söyleyen Ömer İnce ile asansör bakımının üstlenen firma sorumlusu hakkında taksirle ölüme sebebiyet vermek suçundan Asliye Ceza Mahkemesine dava açıldı. Cumhuriyet Savcılığı, çalışmış olduğu atölyede asansöre sıkışarak can veren Ahmet Haskiro cinayetini, basit bir asansör kazası olarak değerlendirmiş oldu. Asıl sorumlular hakkında dava açılmazken, patronu adına cinayeti üstlenen Ömer İnce’yi de yargılama sonunda 12 takside bölünecek bir para cezası bekliyor.

Ahmet Haskiro’nun çalışırken yaşamının yitirdiği atölyenin Dağ Tekstil tarafından işletildiğinin herkesçe biliniyor olması sonucu değiştiremedi. Çocuk emeği sömürüsü ile semirerek, kısa zaman içinde devasa servetler elde eden “büyük sinek” Dağ Tekstil patronları sahip oldukları paranın gücünü kullanarak, Ahmet Haskiro’nun ailesi de dahil olmak üzere herkesin ifadelerine şekil verebildiği için yargılanmaktan kurtuldu.

(HABER MERKEZİ)