Ahmet Kaya: İmamoğlu'na saldırmak için Trabzonsporlular FETÖ'cü gibi gösteriliyor

Hükümete yakın medya kuruluşlarının CHP İstanbul Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'na ve Trabzonsporlular'a saldırı kampanyası düzenlediğini söyleyen Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya: Trabzonsporlular FETÖ’cü gibi lanse ediliyor...

Abone ol

DUVAR - CHP Milletvekili Ahmet Kaya iktidar yanlısı medya kuruluşlarının, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’na saldırı kampanyası başlattığını söyledi.

"Geçmiş yıllarda Trabzonspor yöneticiliği yapan İmamoğlu, şikeye karşı Trabzonspor'un haklarını savunduğu için FETÖ kumpasını savunmakla suçlanıyor ve Trabzonsporlular da FETÖ'cü gibi lanse ediliyor" diyen Kaya, yapılan saldırı kampanyasına karşılık olarak bir açıklamada bulundu.

'ŞİKE AYRI KUMPAS AYRIDIR'

"2010-2011 sezonunda Trabzonspor’un şampiyonluğu şike ile çalınmıştır. Dönemin başbakanı Sayın Erdoğan’ın, 'Kişilerin işlediği suçtan kulüpler suçlanamaz' gibi hukuk ve adalet adına kabul edilemez sözleri Futbol Federasyonu ve diğer ilgili kurumlar tarafından talimat gibi algılanarak, Trabzonspor’un şampiyonluğu tescil edilmemiştir. Şike olayı FETÖ tarafından, diğer kulüp yöneticilerine karşı bir koz olarak kullanılmış olabilir. Ancak FETÖ’nün bu tasfiye girişimi şike gerçeğini değiştirmez. Yani şike ayrı, kumpas ayrıdır" diyen Kaya şunları söyledi, "İktidara yakın basın yayın organlarının, Trabzonspor’un haklarını savunan İmamoğlu’na, mal bulmuş mağribi gibi karalama kampanyası düzenlemesi, Trabzonspor’u FETÖ’nün kullandığı bir malzeme gibi göstermesi, Trabzonsporluları FETÖ’cülükle itham etmesi asla kabul edilemez. Bu tür yorum ve yakıştırmaları şiddetle kınıyorum."

'BASIN ADINA UTANÇ VERİCİ'

Milletvekili Kaya açıklamasında ayrıca bu yönde haber yapan medyanın tutumuna değinerek, "İktidar medyasının CHP adayını itibarsızlaştırmak adına Trabzonspor’u da alet ederek kampanyalar düzenlemesi, iftira yayınlar yapması siyaset adına da, basın adına da utanç vericidir. Ekrem İmamoğlu, Türk siyasetinin tertemiz bir yüzüdür, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı süresince de her kesimin sevgi ve takdirini kazanmıştır. Başta Trabzonlular ve Karadenizliler'in desteğiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanarak siyasal dünyamıza bir yıldız olarak doğacaktır" dedi. (HABER MERKEZİ)