Ahmet Kekeç koronadan vefat etti

Korona virüsüne yakalanan ve yoğun bakımda olan Akşam Gazetesi yazarı Ahmet Kekeç'in kurtarılamadığı açıklandı.

Abone ol

DUVAR - Korona virüsü testi pozitif çıkan ve yoğun bakımda olan Akşam Gazetesi yazarı Ahmet Kekeç vefat etti.

Eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, Twitter'dan yaptığı açıklamada; "Ahmet Kekeç kardeşimiz/üstadımız tedavi gördüğü hastanede Hakk'ın rahmetine kavuştu. Camiamız bir değerini kaybettiği için sonsuz üzüntülüyüm. Kendisine Allah'tan sonsuz rahmet, muhterem ailesine başsağlığı diliyorum. Mekanın cennet olsun can kardeşim" ifadelerini kullandı

Daha önce verem hastalığı atlatan, iki kez de kansere yakalanan Ahmet Kekeç'te KOAH hastalığı da bulunuyordu. Kekeç'in oğlu Mehmet Hakan Kekeç bir süre önce yaptığı açıklamada, "Elbette pandemi nedeniyle çok dikkat ettik. İki hafta önce akciğerine pıhtı attı. 10 güne yakın hastanede yattı. Virüsü orada kaptığı kanaatindeyiz. Çünkü inanılmaz kalabalık bir devlet hastanesiydi. İki gün önce ambulansa bilinci kapalı bindirdik. O zamandan beri entübe durumda. Hâlâ duaya ihtiyacı var, hepimiz gibi..." demişti.

1961 Malatya doğumlu olan Kekeç, Millî Gazete, Yeni Haber, Zaman, Vahdet, İmza ve Akit gazetelerinde muhabirlik, editörlük ve köşe yazarlığı yapmıştı. Kekeç ayrıca Rasim Ozan Kütahyalı, Salih Tuna, Nagehan Alçı, Nevin Ateş, Mustafa Armağan, Turgay Güler ve Yusuf Ziya Cömert gibi isimlerle televizyon programlarında da yer almıştı.

Kekeç'le ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başsağlığı diledi. Erdoğan, "Yazar Ahmet Kekeç bugün Rahmeti Rahmana kavuştu. Kendisine özellikle Rabbim'den merhamet diliyorum. Cennetiyle cemaliyle müşerref kılsın. Öncelikle ailesine ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum" dedi. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Kekeç için başsağlığı açıklamaları yaptı. (HABER MERKEZİ)