Ahmet Özer, 'Halk istemiyorsa ben de istemiyorum' diyerek projeyi durdurdu

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Atatürk Mahallesi'nde yapılması planlanan temizlik işleri şantiyesine halkın karşı çıkması üzerine projenin durdurulacağını açıkladı.

Abone ol

DUVAR - Esenyurt Atatürk Mahallesi'nde yeşillik alana yapılması planlanan temizlik işleri şantiyesine Kıraç Mahallesi'nde oturanlar karşı çıktı. Alanın betona gömüleceğini söyleyen mahalleli, projenin durdurulmasını istedi. Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, mahalle sakinleriyle bir araya gelerek projenin derhal durdurulacağını açıkladı.

Başkan Özer, şöyle konuştu:

"Böyle bir şey benim çok hoşuma gitti. Neden hoşuma gitti? Halkın kendi işine, kendi sorunlarına sahip çıkması demokrasinin nişanesidir. Sizi kutluyorum. Ben böyle komşular istiyorum. Bundan da memnunum. Çünkü ben de hayatım boyunca her platformda kendi demokratik hakkımı seslendirmek için mücadele ettim. Yeri geldi yürüyüş yaptım, yeri geldi oturma eylemi yaptım. Yeri geldi içeri girdim, çıktım. Daha iyi bir gelecek, daha iyi bir demokrasi için. Yeri geldi, 'Eyyy halkım sahip çıkın sorunlarınıza!' dedim. Şimdi Belediye Başkanıyım. Halkım sorunlarına sahip çıkıyor. ‘Vayyy neden sorunlarınıza sahip çıkıyor musunuz’ mu diyeceğim, hayır. Tam tersine memnum oldum, mutlu oldum. Kıraç’ı yıldızı parlayan bir yer haline getireceğiz. Ancak en büyük sorunlarımızdan biri kişi başına düşen yeşil alan miktarı. Normalde kişi başına 10 metrekare yeşil alan düşmeli, fakat burada bu oran 1 metrekarenin altında. Bu kabul edilemez. Halk benim için çok önemli, asla halkıma rağmen bir şey yapmam. Size söz veriyorum, size rağmen hiçbir adım atmayacağım. Bir annemiz dedi ki 'Buranın bize mezar olmasını istemiyoruz, yaşam alanı olmasını istiyoruz.' Bu söz beni çok etkiledi. Arkadaşlarıma talimat veriyorum, buraya yeni bir yer bulacağız ve inşallah hep birlikte daha güzel günlere adım atacağız.”