Ahmet Özer: Hedefimiz 15 kreş yapmak

Esenyurt Belediyesi Başkanı Ahmet Özer, "Göreve geldiğimiz günden beri ikinci kreşimizin temelini atıyoruz. Hedefimiz 15 kreş yapmak" diye konuştu.

Abone ol

DUVAR - Esenyurt Belediyesi Başkanı Ahmet Özer, Pınar Mahallesi'nde yeni bir kreşin daha temelini attı. Bilal Yazkurt Parkı içerisinde bulunan kreşin temel atma töreninde konuşan Özer, ilçeye toplamda 15 yeni kreş kazandıracaklarını söyledi.

Başkan Özer, şöyle konuştu:

"Göreve geldiğimiz günden beri ikinci kreşimizin temelini atıyoruz. Daha önce de bir kreşimizin temelini Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi’nde attık. Burada bir parkımız, parkımızın içinde hem bir bitki tüneli hem bir amfi tiyatro hem de bir kreşimiz var. Hedefimiz 15 kreş yapmak.

“Parklarımızı, kreşlerle donattığımızda yaşam alanlarını güvenli hale getireceğiz. ‘Sosyal Belediyeciliğin Kalbi Esenyurt’ mottomuzu yansıtan projelerden biri de bu. Bunun altını doldurmaya devam edeceğiz. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyemizi de işin içine katıyoruz. Onların da ‘Yuvam İstanbul’ projeleri var. Belki bizim bu projeleri de onlarla eşleştirebilmek için ‘Yuvam Esenyurt’ kreşi diyebiliriz. Kreş, okul önemli. Victor Hugo'nun bir sözü var: ‘Bir okul açan bir hapishane kapatır.’ Ben de özellikle bir eğitmen olarak bir kreş, bir okul ve bir üniversite açıldığında, ziyadesiyle memnun oluyorum.”

 482 metrekare alan üzerine inşa edilecek kreşte bulunan 6 sınıfta toplamda 120 öğrenci eğitim alacak. Çağdaş eğitim standartlarına uygun olarak tasarlanan kreş; uyku odası, yemekhane, idari birimler, iç ve dış oyun alanları ile çocukların eğitimine, gelişimine ve güvenliğine önem veren bir yapıya sahip olacak.