Ahmet Sevim: Sosyal medya yasaklarının amacı muhalefetin sesini kısmak

Instagram'a erişimin engellenmesine tepki gösteren Cumhuriyet ve Adalet Partisi Genel Başkanı Ahmet Sevim, bu yasakların muhalefetin sesini kısma ve eleştirileri susturma amacını taşıdığını öne sürdü.

Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet ve Adalet Partisi Genel Başkanı Ahmet Sevim, Instagram'a erişimin yasaklanması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sevim, ifade hürriyetinin ihlal edilmesinin demokrasinin temel ilkeleriyle bağdaşmadığını vurguladı.

"Uygulanan sosyal medya yasakları, toplumun demokratik haklarına ciddi bir müdahale olarak değerlendirilmeli" diyen Sevim, Instagram gibi platformların bireylerin düşüncelerini özgürce ifade edebildiği önemli alanlar olduğunu ifade etti. Ayrıca, bu yasakların, muhalefetin sesini kısma ve eleştirileri susturma amacını taşıdığını öne sürdü.

"İfade özgürlüğü, bir toplumun demokratik yapısının temeli ve temel insan haklarından biridir" diyen Sevim, bu nedenle sosyal medya üzerindeki kısıtlamaların insan haklarına ve demokrasiye yönelik açık bir saldırı olduğunu belirtti.