Ahmet Şık’tan iktidara: Hepinizle hesaplaşacağız, kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet

Meclis'teki konuşmasında iktidarın politikalarını eleştiren TİP milletvekili Ahmet Şık, “Hepinizle hesaplaşacağız! Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet” dedi.

Abone ol

ANKARA - Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Teklif’e ilişkin Meclis Genel Kurulu’nda konuştu.

Konuşmasına, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında çıkan yargı kararı ile başlayan Şık, “Size yenilgiyi tattıran herkesten olduğu gibi Canan Kaftancıoğlu’ndan da intikam almaya çalışıyorsunuz ama Canan sizden korkmaz” dedi.

ŞIK'IN KONUŞMASI MECLİS TV'NİN İNTERNET SİTESİNDE YAYINLANMADI

Şık’ın konuşması Meclis TV’nin internet sitesinden yayınlanmadı. Bu duruma dair Şık konuşmasının ardından yaptığı açıklamada, “Meclis TV internet bağlantısı konuşma yapacağım sırada bozuk idi” ifadelerini kullandı.

'SUÇUN SALTANATINA İTİRAZ ETTİKLERİ İÇİN TUTSAK ETTİNİZ'

Gezi Parkı eylemleriyle ilgili davada verilen hapis cezası kararlarına ilişkin konuşan TİP’li Şık, “Fethullahçı çetenin başlattığı sizin de yürüttüğünüz Gezi kumpası dosyasıyla tutsak alınanlar arasına her türlü suçlarınızın karşısında duran arkadaşlarımızı kattınız. 5 yıldır hukuksuzca hapiste tuttuğunuz Osman Kavala’nın yanı sıra Can Atalay, Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Hakan Altınay, Çiğdem Mater ve Mine Özerden’i menfaatlerine ya da korkularına esir olanların aksine suçun saltanatına itiraz ettikleri için tutsak ettiniz” dedi ve şöyle devam etti:

“Bugün Türkiye yargısı, hukuktan adalet, vicdan ve liyakati söküp atmanızdan sonra elimizde kalan şeyin adıdır. Hukuksuzluk üzerine kurulu bir düzenin suç ortağına dönüşenler yaratılan hukuksuzluğun ne anlama geldiğini en iyi kendileri bilir. Ve bu yüzden makam mevkilerini kaybetmemek için suç işlemeye devam eder. Emir kulunuz haline dönüşmüş o yargı mensupları şunu da bilsinler ki bir hiyerarşinin kanatları altında verilen talimatların uygulayıcısı olmak kendilerini asla sorumluluktan kurtaramayacak.”

'BEKİR BOZDAĞ’IN KERAMETİ…'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, “Daha önceki bakanlık dönemlerinde atamasını yaptığı 3 bin 614 hâkim savcının yüzde 34’ü FETÖ’cülük suçlamalarından ihraç edilmiş bir Adalet Bakanı” olduğunu söyleyen Şık sözlerini şöyle sürdürdü:

“Arşiv kaydı, birçoğunuz gibi Hocaefendinize övgülerle dolu olan bir Adalet Bakanıdır. Bekir Bozdağ’ın bu kararın alınmasından önce yeniden Adalet Bakanı yapılmasının kerameti de budur. Ama suçluları ödüllendirmek ve görevlendirmek sizin için normal. Mafyanın suçlarını ifşa ettiği Süleyman Soylu hâlâ İçişleri Bakanı koltuğunda. Haliyle Fethullahçı çete üyeliğinden hapiste olması gerekirken geçmişiyle rehin alınan Bozdağ’ın bugün Adalet Bakanı olması da tesadüf değil.”

Ahmet Şık’ın Meclis Genel Kurulu’ndaki konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde sıralandı:

KENDİ MAFYA REJİMİNİZİ KURDUNUZ: Kendi mafya rejiminizi kurdunuz. Ekonomik, toplumsal ve tüm siyasi gücü kendinizde toplamaya çalıştınız. Ülkenin tüm kaynaklarının üstüne çöküp ailelerinize, yandaşlarınıza, müteahhitlerinize peşkeş çektiniz. Devleti ve ülkenin kaynaklarını yağma ve talan etmenin peşinde oligarşik özellikler taşıyan bir zümre eliyle ekonomik, toplumsal ve siyasi gücü yönetmeye çalışıyorsunuz. İşte bu nedenlerle Gülen Cemaati’nin en büyük yenilgisi olan 15 Temmuz kalkışması, aynı zamanda en büyük zaferidir.

FETÖ, SİYASİ PARTİ KILIĞINDA ÜLKEYİ YÖNETİYOR: Yani iddianamelerde bir çeteyi tarif edip amacını anlatan o metindeki “FETÖ” ibaresi yerine AKP ya da Saray Rejimi denildiğinde siyasi döneminiz, iktidarınız eksiksiz anlatılıyor. Yani peşine düştüğünüz örgüt, siyasi parti kılığında ülkeyi yönetiyor. Memlekette, anayasal düzeni alaşağı eden, din şarlatanlığıyla kendini gizleyen sizden ala çete mi var? Bu yüzden de her suçlu gibi korkuyorsunuz.

KORKUN: Sizler ceberut, suça, ranta batmış, ideolojisini siyasal İslamcılık, betonlaştırma ve yolsuzluk üzerine kurmuş bir iktidarsınız. Ayaklarınızın üzerinde ancak zorbalıkla durabiliyorsunuz. Ve bu suçun iktidarına karşı Türkiye tarihinin en onurlu hak talebi olan Gezi Parkı protestolarının ortaya koyduğu barış içinde bir arada yaşama iradesinden korkuyorsunuz. Korkun! Alaturka führerliğinize karşı Türkiye’nin geleceğinin Gezi’de ortaya çıkan anlayış olduğunu bildiğiniz için korkuyorsunuz. Korkun! Gezi, Saray üzerinden inşa ettiğiniz suç, soygun, yağma ve talan düzeninizi sona erdirecek olan anlayıştır. Korkun! Korktuğunuz için bu kadar saldırgan, zalim ve zorbasınız. En iyi siz biliyorsunuz; “Hiçbir korkuya benzemez halkını ve vatanını satanın korkusu.”

KORKMUYORUZ, HEPİNİZLE HESAPLAŞACAĞIZ: Sizler gibi sahte değil bu ülkenin gerçek yurtseverleri olan arkadaşlarımızı, bizleri, tutsak ederek korkutabildiğinizi mi sanıyorsunuz. Geri adım atacağımızı mı düşünüyorsunuz? Çetenizin militanı hâkim ve savcıların olduğu mahkemelerinizden, uydurma delillerinizden, adaleti ortadan kaldırmanızdan, her türlü zorbalığınızdan, faşizme rahmet okutan rejiminizden korkmuyoruz. Her kim olursanız olun hiçbirinizden korkmuyoruz. Çünkü zorbaları en çok korkutanın cesaret olduğunu biliyoruz. Sermayeniz, bürokratlarınız, tetikçileriniz, bütün suç ortaklarınızla birlikte sizi tarihin tozlu sayfalarına gömeceğiz. Hepinizle hesaplaşacağız! Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet.

'KAHROLSUN ZIRVA, AYNAYA BAK ÇAPSIZ!'

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın “Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet” sözleriyle tamamladığı konuşmaya AK Partili milletvekilleri tepki gösterdi. Şık ile AK Parti milletvekilleri arasındaki diyalog tutanaklara şöyle yansıdı:

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can: Hadi oradan be!

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık: Sen bir terbiyeni takın, konuşma oradan!

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu: Sayın Başkan, asılsız, temelsiz ve mesnetsiz tüm iddiaları reddettiğimizi belirtiyorum. Teşekkür ediyorum.

Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç: Kayıtlara geçmiştir.

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ: Kahrolsun zırva!

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık: Sen bir haddini bil! Konuşma! Konuşma!

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ: Zırvalama! Zırva!

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık: Konuşma! Bir aynaya bak, çapsız!

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ: Hadi!

'BAK, BENİM SİLAHIM BEYNİM. SEN SİLAHSIZSIN, BEN SENİNLE TARTIŞAMAM'

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık: Beynin yok ki tartışamıyoruz, beynin yok.

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ: Hadi lan! Tipine bak!

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu: Zırva tevil götürmez.

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ: Haddine bak, bir de tipine bak!

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık: Bak, benim silahım beynim. Sen silahsızsın, ben seninle tartışamam.

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ: Tipine bak, tipine! Aynaya geç, tipine bak! Tip!

(DUVAR)