Ahmet Taşgetiren: Bahçeli'nin el öptürmesi neyin mesajı?

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, yargıda ve emniyet teşkilatında MHP kadrolaşmasına dikkat çekti, "Bahçeli'nin Özel Harekat Başkanına elini öptürmesi neyin mesajı" diye sordu.

Abone ol

DUVAR- Devlet Bahçeli'nin, 15 Temmuz günü Özel Harekat Başkanı Süleyman Karadeniz'e elini öptürmesinin yankıları devam ediyor. Bahçeli-Karadeniz fotoğrafını yorumlayan Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, 15 Temmuz'u yaratan sürecin devlet içindeki kadrolaşmalar olduğunu belirtti, Cumhurbaşkanı Erdoğan bu fotoğraf hakkında ne düşünüyordur diye sordu. Polis teşkilatındaki MHP kadrolaşmasına değinen Taşgetiren, "Devlette MHP odaklaşması, acaba paramiliter bir nitelik barındırır mı? Diyelim Sinan Ateş cinayeti, ya da Özel Harekât başkanının el öpmesi böyle bir ihtimali akla getirmeli mi?" diye yazdı. 

Taşgetiren'in "Cumhurbaşkanı el öpmeyi nasıl karşıladı?" başlıklı yazısının bir bölümü şöyle: 

"Bir süredir kamuoyu, Emniyet ve Yargı’da MHP odaklaşmasını konuşuyor. Sinan Ateş davası bir yandan, Ayhan Bora Kaplan operasyonu – soruşturması bir yandan ’MHP işin neresinde?’ sorusu gündemden düşmüyor.

MHP iktidar ortağı.

Yüzde 50 artı 1 zarureti, MHP’yi gönüllemeyi gerektiriyor. MHP’nin iktidar politikalarını etkilemesi çok normal. Keşke bu mesela bir koalisyon ortaklığı niteliğinde açık sorumluluk haline gelse, diyelim MHP’li bir bakanın icraatları niteliğine bürünse…

Ama Emniyet ve Yargı’da, -ki bu kurumların devlet tarafsızlığı içinde bulunması hayti önem taşıyor- örtülü bir odaklaşma, örtülü işlemlere yol açma riski taşır ki, onun kontrolü de zordur, nerede nasıl ortaya çıkacağını öngörmek de zordur.

15 Temmuz’a böyle gelindi.

Gelelim ’el öpme’ye…

Orası Özel harekât… Öpen de oranın başkanı…

Süleyman Karadeniz’in askeri karakterine ilişkin olumlu bilgiler yansıdı kamuoyuna… Belki de hakitaten sadece ’saygı’ söz konusudur. Ama yarın diyelim Cumhurbaşkanı Erdoğan ya da Bahçeli’den çok daha büyük bir halk kitlesinin desteğini alan üstelik ana muhalefet lideri oln CHP Genel Başkanı da geldiğinde onun da eline sarılınacak mıdır?

Devlet nasıl tespit eder devlet içinde paralel bir yapılanma olduğunu?

Mesela yeniden ’Cemaatler’e ilişkin o tarz iddialar ortaya atılıyor. ’FETÖ gitti METÖ geldi’ türü iddialar, sol muhalefetten geldiği için önemsenmiyor. Ama bu iddiaların cemaat rekabeti sebebiyle farklı cemaat mensuplarından geldiği ve Ak Parti kulislerine de ulaştığı biliniyor.

Bu konularda ’Cadı avı’ türü kuşku abanmaları da yaşanır genellikle. Ama devlette bulunduğu makamı özel aidiyet alanları lehine kullanma gibi bir pataloji de vardır.

Devlette MHP odaklaşması, acaba paramiliter bir nitelik barındırır mı? Diyelim Sinan Ateş cinayeti, ya da Özel Harekât başkanının el öpmesi böyle bir ihtimali akla getirmeli mi?

Belki de sorunun bam teli burada toplanıyor.

Devlet Bahçeli, elini öptürmese olmaz mıydı? Hatta komutanı ayağa kaldırsa, elini çekse, mesela diğer askerlere öptürmese… olmaz mıydı? Bahçeli, el öpme sonucu bütün bunların tartışılacağını öngörmemiş olabilir mi?

Yoksa bu da bir mesaj mı? Dosya, Ferdi Tayfur şarkıları, özel harekât merkezinde el öptürme…

Mesaj ise neyin mesajı?"

(HABER MERKEZİ)