Ahura Ritim Topluluğu 21 Ekim’de İstanbul’da!

Ahura Ritim Topluluğu İstanbul'a geliyor. Topluluğun sloganı "Barışa Ritim Tut."

Abone ol

Çiler Yeşil

DUVAR - İzmir’de İranlı def sanatçısı Sami Hosseini öncülüğünde kurulan ve barış, emek, demokrasi mücadelesi eylemlerinden, dayanışma gecelerine kadar bu alanlarda hep yan yana olmayı ilke edinen Ahura Ritim Topluluğu 21 Ekim’de Şişli Kent Kültür Merkezi’nde ikinci kez İstanbullu seyircisiyle buluşacak.

Ahura Ritim Topluluğu, İranlı def sanatçısı Sami Hosseini öncülüğünde 2013 yılında kuruldu. Hosseini’nin İzmir’e diş teknisyenliği için gelip kendini konservatuvarda bulmasıyla başlıyor bu macera. Ahura Ritim Topluluğu macerası. Def sanatçışı Hosseini öğrenciler, işçiler, işsizlerle kuruyor bu topluluğu. Atölyeler açıp def dersleri veriyor, çocuklar da dahil. Konserleri müthiş coşkulu ve heyecan verici geçiyor. İzmirliler daha iyi bilirler Ahura’yla barışın ritmini tutmayı. Sonrasında bir çok ilde konserler verip adlarını duyurmaları da çok uzun sürmedi zira.

Şimdiye dek Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde konserler yapan ekip, hem sahnelerde, hem sokaklarda yaptığı performanslarla binlerce kişilik bir takipçi kitlesine ulaştı. Grubun konseri, 21 Ekim akşamı, saat 20.30'da Şişli Kent Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Biletler için 05385558445 numaralı telefon ile irtibata geçilebilir.

Kendilerini anlattıkları ifadeler ise şöyle : "Ahura Ritim Topluluğu, adından da anlaşılacağı üzere, müziğindeki en karakteristik yanı olan; üst düzeydeki progresif ritim düzenlemelerine, Anadolu ve Ortadoğu’nun melodileri ve biraz da Batı armonisi katarak müzikal yolculuğuna devam ediyor.Türkçe, Farsça, Kürtçe, Ermenice, Arapça, Hemşince, Azerice gibi dillerde şarkı söyleyen Ahura, coğrafyanın işitsel renkliliğini kendi üslubuyla dinleyicilere aktarıyor. Çeşitli etnik ritim çalgılarını bir araya getirilerek oluşan orkestra, aynı zamanda melodik çalgıları da içermekte. Konserlerde, def (erbane), bendir, tömbek, cajon ve ritim efekt çalgılarının yanı sıra ud, cümbüş, klasik kemençe gibi coğrafyamızın çeşitli kültürlerinden melodik çalgılar ve bas gitar, akustik gitar gibi batı müziği çalgıları da kullanılıyor."

Evet başta da belirttiğim gibi “Barışa Ritim Tut” sloganıyla çalışmalarını İzmir’deki stüdyosunda sürdüren topluluk, onlarca sosyal sorumluluk projesine müziğiyle katkı yaptı. Şarkılarıyla halklar arasında bir dostluk – barış köprüsü oluşturmaya çalışan topluluk, Anadolu’nun ve Ortadoğu’nun tüm renkliliğini dünyaya tanıtmaya devam ediyor. Neydi zaten Ahura, "Düşünce iyi düşünülsün, söz iyi söylensin, iş iyi yapılsın!'' diyen zerdüştilerin iyilik ve aydınlık tanrısı değil miydi?

İşte bundan ötürü sadece barışın değil, dostluğun dayanışmanın ve sımsıcak kardeşliğin de ritmini tutan o içtenlik ve coşkuyu izlemeye gitmeli bir kez daha.