AİHM süre verdi: 28 Kasım

AİHM, Deniz Yücel ile ilgili süreyi uzattı. Türkiye'nin savunması için son tarih 28 Kasım verildi.

Abone ol

DUVAR - Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), tutuklu Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel ile ilgili Türkiye'ye verdiği savunma süresini son kez uzattı.

DW Türkçe’nin haberine göre 24 Ekim’de AİHM’e başvuran Türkiye’nin altı hafta ek süre istemesinin ardından, AİHM tarafından üç hafta ek süre tanındı ve Türkiye’nin 14 Kasım’a kadar savunma yapması talep edildi.

AİHM, Yücel ile ilgili yapılan başvuru kapsamında Türkiye’ye savunma için verdiği süreyi son kez 28 Kasım’a dek uzattı. Yücel'in avukatı Veysel Ok’a AİHM tarafından gönderilen yazıda, “mühletin bir kez daha uzatılmayacağı” kaydedildi.

DOKUZ AYDIR TUTUKLU

Alman Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak haberleri nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında 14 Şubat'ta İstanbul’da gözaltına alındı.

13 gün İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutulan Yücel, sevk edildiği mahkeme tarafından “örgüt propagandası yapmak” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasıyla 27 Şubat’ya tutuklandı.

Ok, hakkında hâlâ bir iddianame bulunmayan ve hakim karşısına çıkartılmayan gazetecinin tutukluluk süresinin 100 günü aşmasının ardından, AİHM'e başvurdu, başvuruyu değerlendiren AİHM Türkiye’den 24 Ekim’e kadar savunma istedi.