Aileler çocuklarını istedi

Farklı tarihlerde PKK tarafından kaçırılan 13 asker ve polisten 6'sının ailesi, İHD Diyarbakır Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. Operasyonların çocuklarının hayatını tehlikeye attığını belirten aileler, PKK’den de çocukları hakkında kendilerine bilgi vermelerini istedi. 

Abone ol

DİYARBAKIR - PKK tarafından farklı tarihlerde kaçırılan 13 asker ve polisten 6’sının ailesi Diyarbakır’a gelerek İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. Çocuklarına duyarsız kalındığı gerekçesiyle devlete tepki gösteren ailelerin basın toplantısına, İHD Şube Başkanı Raci Bilici de katıldı.

'DİLİYORUZ Kİ PKK VE DEVLET BİZİ DİNLER'

Basın toplantısında konuşan Raci Bilici, insan hakları savunucuları olarak koşullar sağlandığında PKK'nin elindeki polis ve askerleri almak için üstlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi.

Bilici, bu çalışmaları nedeniyle haklarında dava açıldığını belirterek şöyle dedi: "Bizim üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız. Bu kişilerin ailelere kavuşması, mağduriyetlerin giderilmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Diliyoruz ki PKK bizi dinler, devlet bizi dinler ve bu talebimizin yerine gelmesi için gerekli koşulları yaratır."

'CANLI KALKAN EYLEMİNE KATILDIM'

Toplantıda, "Oğlumuz alıkonulduğu günden beri yaşayan ölü gibiyiz" şeklinde konuşan Gürsel Özbey'in, astsubay olan oğlu Semih Özbey, Tunceli'nin Pülümür Vadisi’nde 17 Eylül 2015 tarihinde PKK tarafından kaçırıldı. Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı olan Gürsel Özbey, en son 2016 yılının başında yayımlanan bir videoda oğlunu gördüğünü söyledi.

Özbey, oğlunun alıkonulmasından sonra yaşadıklarını şöyle anlattı: "Devlet bize hiçbir bilgi vermedi. Bu çocuklar sağ mı ölü mü? Yaşadığı şartlar nedir? Bunu bilmemiz bizim güvenliğimizdir. Anayasa devletin vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak ile mükellef olduğunu söylüyor. Bu çocuklar devletin karayolunda kaçırıldı. Devlet sahip çıkamadı. Buradan örgüte de seslenmek istiyorum. Artık bizleri cezalandırmayın. Artık yeter, bu acıyı yaşamaya devam etmeyelim. Çocuklarımızı bize sağ salim verin."

Operasyonların durmasını istediğini söyleyen Özbey, "Çünkü bomba atılan yerlerde bizim çocuklarımız da var" dedi. Operasyonların durması için Tunceli'de "canlı kalkan" eylemine katıldığını hatırlatan Gürsel Özbey, "Başbakan olduğu dönemde Ahmet Davutoğlu ile, Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanıyla konuştum. Bize hep sabırlı olmamızı söylediler" diye konuştu.

'ÖLÜYSE CENAZESİNİ, SAĞ İSE GÖRÜNTÜSÜNÜ İSTİYORUM'

Toplantıda söz alan Ali Polat, jandarma uzman çavuş olan kardeşi Ferdi Polat'tan yaklaşık 18 aydır haber alamadığını söyledi. Yetkililerin kardeşi için vuruldu dediğini aktaran Polat, "Eğer kardeşim ölüyse cenazesini, sağ ise bir görüntüsünü istiyorum. Buradaki ailelerin hepsi gariban aileler. Hangi zenginin çocuğu var orada. Artık yeter. Ne anneler ağlasın ne de gençlerimiz hayatını kaybetsin” dedi.

Şevket Altındaş ve eşi Songül Altındaş

KAYIP ASKER ANNESİ EMİNE ERDOĞAN'A SESLENDİ

Eşiyle birlikte toplantıya katılan Şevket Altındaş, PKK tarafından yayınlanan videolarda oğlunu gördüğünü söyledi. "En son geçen yıl Şeker Bayramı'ndan önce bir video yayınlandı, oğlumu en son o zaman gördüm" diyen Altındaş, asker oğlu Müslüm Altıntaş'ın, Tunceli'nin Pülümür ilçesinde 2 Ekim 2015 tarihinde kaçırıldığını ifade etti.

Altındaş, “Benim en büyük şikayetim devlete. Bizlere yeterli ilgiyi göstermediler, hiç bilgi vermiyorlar” şeklinde tepki göstererek, "Aileler perişan olsun istemiyorsak, barış olmalı. Başka çözüm yok" dedi.

Medyadan şikayetçi olduğunu belirten Şevket Altındaş, Gaziantep'te oğlundan haber alabilmek umuduyla defalarca eylem yaptığını, ancak basının bu eylemlerini haber yapmadığını söyledi

Anne Songül Altıntaş da oğluna bir an önce kavuşmak istediğini belirterek "Emine Erdoğan da bir annedir, ona sesleniyorum, bu derdimize bir çare bulsun" dedi.