'AK Parti adına racon kesenlerin sesini kesmesini biliriz'

Başbakan Binali Yıldırım, 'Pelikancılar-İslamcılar' olarak adlandırılan AK Parti'ye yakın gazeteciler arasında süren tartışma için konuştu: Bedel ödemeden, ter dökmeden kimse AK Parti adına racon kesemez. Kesiyorsa, onların sesini kesmesini de biliriz, öyle şey olur mu? Partimiz adına kimse ahkâm kesemez" dedi.

Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, referandum sürecinde Cem Küçük'ün "Artık AK Parti’nin bu radikal İslamcılarla da yollarını ayırması lazım" çağrısı üzerine iktidara yakın gazeteciler arasında devam eden karşılıklı suçlama ve ithamlara değindi. Yeni Şafak gazetesinden Kemal Öztürk'ün konuyla ilgili sorunu yanıtlayan Yıldırım, "Bedel ödemeden, ter dökmeden kimse AK Parti adına racon kesemez, kusura bakmasın. Kesiyorsa, onların sesini kesmesini de biliriz, öyle şey olur mu? Durumdan vazife çıkarmaya çalışanlar var" dedi.

Başbakan Yıldırım, Londra dönüşü uçakta Kemal Öztürk'ün sorularını yanıtladı. Röportajdan öne çıkan bölümler şöyle:

ABD Savunma Bakanı James Mattis ile yaptığınız görüşme merak ediliyor. Bir kez de sizden dinlemek istiyoruz.

Bizim için PKK eşit YPG eşit PYD’dir. Siz PKK’yı bir terör örgütü olarak kabul ediyorsunuz, dolayısıyla öbürleri de bunun aynısı, terör örgütüyle bir işbirliği yapıp başka terör örgütü, DEAŞ’ı yok etmek Amerika gibi NATO üyesi, Türkiye’nin müttefiki bir ülkeye yakışmaz, bunu da aynen söyledik. Yani zorlandı açıklamada. Sonra dedi ki, bu bir seçim değil, bu bir mecburiyettir. Niye mecburiyet? Başka alternatif oluşturamadık.

Türkiye Rakka’da da biz ne gerekiyorsa yaparız diye bir teklif?..

Bütün bunları anlattık, ancak herhalde onlar yeterli görmemişler, yani Türkiye’nin teklifini Rakka’daki operasyonu yapacak kapasitede görmemişler, daha doğrusu onların askerleri, sahadakiler bu bizim tekliflerimizi yeterli bulmamışlar.

Siz fark etmiyorsunuz haklı olarak, çok yoğunsunuz ama özellikle bu Twitter denen mecrada AK Partililik adına, özellikle Reisçilik adına bazı isimler çok ağır hakaretlerle…

Arkadaşlar, bedel ödemeden, ter dökmeden kimse AK Parti adına racon kesemez, kusura bakmasın. Kesiyorsa, onların sesini kesmesini de biliriz, öyle şey olur mu? Partimiz adına kimse ahkâm kesemez. Konuşuyor orada tamam istediğini söylesin, ama partiyi ilzam edip, partinin politikalarını uygulamaya yönelik bir parti adına konuşacak olan partinin içinde olması lazım. Konuşacak bir şey yok, abesle iştigal, böyle bir şey olur mu? Durumdan vazife çıkarmaya çalışanlar var.

Size bu konuda şikâyetler ulaştırılıyor mu?

Biz mesajımızı veremiyor muyuz kardeşim? Yani başkaları bizim adımıza niye mesaj versin, biz mesajımızı veririz. Ama bizi beğendiğini söyler-beğenmediğini söyler, şu iş yanlış der, bunu herkes diyebilir. Ama biz parti adına, partiyi bağlayacak mesajları ancak parti adına konuşmaya yetkisi olan, ehliyeti olan insanlar verir. Bizim parti yönetimlerinde görev almayan milletvekillerimiz bile konuşmuyor. Niye hiçbir sıfatı olmayanlar konuşsun?

Özellikle medyada… Nerede olursa olsun, ben adres göstermiyorum

16 Nisan bütün vesayetleri gömmüştür, bitti. Tek vesayet sahibi var, o da millettir, milletten başka kimse vesayet sahibi olamaz…

(HABER MERKEZİ)