AK Parti Antalya Milletvekili Çelik'in kuzeni DİSKİ’ye Özel Kalem Müdürü oldu

AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik’in kuzeni Sibel Çelik, Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir kayyımı Münir Karaloğlu’nun talimatıyla DİSKİ’ye özel kalem müdürü olarak atandı.

Abone ol

DUVAR - Diyabakır'da kayyım tarafından farklı şehirlerden birçok ismin Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nde (DİSKİ) göreve getirildiği belirtildi. Bunların arasında AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik'in kuzeni Sibel Çelik'in de yer aldığı ortaya çıktı.

Tigris Gazetesi'nde 'Kayyumlar AK Partiyi bitirmek için mi çalışıyor?' başlığıyla çıkan habere göre, Sibel Çelik geçen aylarda Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi kayyımı Münir Karaloğlu'nun talimatıyla DİSKİ'ye özel kalem müdürü yapıldı. Özel Kalem Müdürlüğü yoluyla devlet kadrosu alan Çelik, kısa süre önce Antalya’ya gitti. Haberde, “Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi kayyumu Münir Karaloğlu tepki çeken bir uygulamaya daha imza attı” ifadesi yer aldı.

DİSKİ'DE 'TANIDIK' ATAMALAR

Vali Karaloğlu’nun talimatıyla yapılan atamalarda Sibel Çelik'in yanı sıra farklı şehirlerde görev alan pek çok isim DİSKİ'de göreve getirildi. Personel Dairesi Başkanlığı'na getirilen Abdulgaffur Levent İstanbul'dan,  Müşteri Hizmetleri Daire Başkanlığı'na getirilen Yunus Kayışoğlu ise Kocaeli'nden gelerek DİSKİ'de göreve başladı. 

SORU ÖNERGELERİNE YANIT VERİLMEDİ

“Çifte maaşlı bürokratlar’ ile ilgili haberler üzerine CHP ve HDP’li milletvekilleri konuyu meclis gündemine taşımıştı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması için soru önergesi vermişti. Soru önergelerine yanıt verilmediği öğrenildi. Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan ve bir süre önce farklı illerden getirilen bazı bürokratların aldıkları maaşlar kamuoyunda tepkiye neden olmuş, atanan bürokratların Büyükşehir’e bağlı Personel A.Ş, MED A.Ş, Diyargaz yönetim kurulu üyelikleri ve DBB encümen üyesi olarak ek maaş aldıkları ortaya çıkmıştı. (HABER MERKEZİ)