AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanı Ferşat Yıldırım: 'Kuruluşumuzdan beri defalarca Anıtkabir’e gittik'

Beşiktaş ve Şişli AK Parti İlçe Teşkilatları, Mustafa Kemal Atatürk’ün 79’ncu ölüm yıl dönümünde Anıtkabir’e gitti. AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanı Ferşat Yıldırım, Anıtkabir’e gitmeden önce; “Ayakkabılarıyla insanların evlerine, sofralarına girdiler. Bizim bu noktada asla böyle bir hedefimiz olmaz” dedi.

Abone ol

DUVAR - AK Parti’nin ilçe teşkilatları 10 Kasım’da Atatürk’ü anmak için Anıtkabir’e doğru yola çıktı. Çeşitli noktalardan otobüslerin kaldırıldığı ziyaret, AK Parti içinde yaşanan ‘Atatürk açılımı’ olarak yorumlandı. İstanbul Beşiktaş AK Parti İlçe Teşkilatı 300 kişiyi 6 otobüsle Anıtkabir’e götürdü. Akşam saatlerinde ilçe binası önünde onlarca partili Ankara’ya gitmek için bir araya geldi. AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanı Ferşat Yıldırım, birçok yerde tartışılan ‘CHP ve kararsız seçmene hitap etmek’ yorumlarına tepki gösteriyor: “Ayakkabılarıyla insanların sofralarına oturdular. Biz herkesin oyuna talibiz” diyor

‘SANKİ İLK DEFA BÖYLE BİR ŞEY YAPIYORMUŞUZ…’

Yıldırım, Ahmet Hakan’ın köşesine taşıdığı, ‘Mücahitler Anıtkabir’e’ yazısını eleştiriyor. “Kuruluşumuzdan beri defalarca 15 otobüsle birlikte Anıtkabir’e gittik. Bunu önemle vurgulamak istiyorum,” diyen Yıldırım, yine televizyon izlerken Ahmet Hakan’ın sunduğu ana haber bülteninde gördükleri karşısında şaşkınlık yaşadığını belirtiyor:

“Sanki ilk defa böyle bir şey yapmıyormuşuz gibi yeni yeni böyle bir yola giriyormuşuz. Böyle bir şey yok. Gazi Mustafa Kemal Atatürk hepimizin milli değeri. Hep beraber ona ve fikirlerine sahip çıkmamız lazım. Bizler bundan son derece rahatsızlık duyuyoruz. Bizler şu an Beşiktaş’tan, Şişli’den hatta Gaziosmanpaşa belediyemizin katılımıyla 10 Kasım’a Gazi Mustafa Atatürk’ü anmak üzere Anıtkabir’de olacağız. Ama bunu yanlış lanse ediyorlar.”

‘KUTSAL EMANETİMİZ’

“Şükürler olsun millet olarak cumhuriyetimizin kurucusunun arkasında durarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde bu günlere geldik” diyen Yıldırım şöyle devam ediyor: “Sadece kendisini ismiyle anmaktan ziyade fikirlerini, bizlere vermiş olduğu mesajları ve bizlere gösterdiği hedefleri anlamak durumundayız. Bizler de bu doğrultuda muhasır medeniyetlere yükselmek için kendisinin söylediği üzere bize ne gerekiyorsa bunları yapmakla mükellefiz. Bu bizim vatan borcumuz, bu bizim kutsal emanetimiz. Bunu gelecek nesillere, daha da güçlü bir Türkiye için milli politikalarla güçlenerek gireceğimiz bir yol olacak. Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün 79’ncu ölüm yıl dönümünde kendisini anmak üzere bu vesileyle tüm silah arkadaşlarını da anmak üzere Ankara’da olacağız.”

‘ASLA BÖYLE BİR HEDEFİMİZ OLMAZ’

AK Parti İlçe Teşkliatları’nın Anıtkabir’e gitmesi kararsız ve CHP seçmenine hitap gibi yapılan yorumlara ilişkin Yıldırım, “Biz hiçbir zaman toplum mühendisliği yapma niyetinde olan bir parti değiliz” diyor ve ekliyor: “Biz hizmet partiyiz. Adımız Adalet ve Kalkınma Partisi. Biz her vatandaşın oyuna talibiz. Ama kendilerinin yaptığı gibi birilerinin akıllarını çelmek için yok sofrasına oturayım, vatandaşın evine gireyim… Böyle farklı şeyler yaptılar ama bunu da beceremediler. Ayakkabılarıyla insanların evlerine, sofralarına girdiler. Bizim bu noktada asla böyle bir hedefimiz olmaz. Biz devletimizi yükseltmek ve yüceltmek için genel başkanımız ve sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde muhasır medeniyetlere ulaşmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Bunun için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü iyi anlamak lazım. Biz bu tarz programları birçok kez yaptık, yine yapacağız bundan kimsenin şüphesi olmasın. Cumhuriyet hepimizin.”