AK Parti: Görevden almalar kamu vicdanına uygun

Diyarbakır, Van ve Mardin'deki kayyım atamalarıyla ilgili AK Parti'den ilk açıklamayı Grup Başkanvekili Mehmet Muş yaptı. Muş, "Hem hukuka hem de kamu vicdanına uygun bir işlem olmuştur" dedi.

Abone ol

DUVAR - Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyım atanmasını hakkında açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "HDP'li belediye başkanlarının İçişleri Bakanlığınca görevden alınması hem hukuka hem de kamu vicdanına uygun bir işlem olmuştur" dedi. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ise "Devletimiz, terör destekçisi eylemlere karşı gerekli tedbirleri almak zorundadır" ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, İçişleri Bakanlığı'nca, Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanlıklarındaki görevlendirmelerle ilgili, "Belediye imkanlarını terör örgütü PKK'ya yardım için kullanan HDP'li belediye başkanlarının İçişleri Bakanlığınca görevden alınması hem hukuka hem de kamu vicdanına uygun bir işlem olmuştur" dedi. Muş, söz konusu işlemin Anayasa'nın 127. maddesi ve Belediye Kanununun 45. ve 47. maddelerine uygun olduğunu iddia etti.

AK Partili Muş, devletin ilgili kurumları tarafından yapılan incelemelerde, HDP'li belediyelerde, terör örgütüyle iltisaklı olduğu için görevden atılan kişilere belediyede fiili görev verildiği, 'eşbaşkanlık' adı altında kanunda yeri olmayan bir uygulamayla seçilmemiş kişilere belediye başkanlığı yaptırıldığı, terör örgütüne eleman kazandırmak için propaganda yapıldığı, cadde, sokak, park, bahçelere terör örgütü mensuplarının isimlerinin verildiğinin görüldüğünü ileri sürdü.

Belediye başkanlarının, bizzat kendilerinin terör örgütüyle iltisakı olduğuna dair soruşturma ve kovuşturmalar yürütülmüşken görevde kalmalarının hukuken mümkün olmadığını söyleyen Muş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı'nın, PKK'nin ilk terör eylemi kabul edilen 1984 baskınının yıl dönümü etkinliğine de katıldığını iddia etti.

HDP'den muhalefet partilerine çağrı: Susmak ortak olmaktır

ÖZHASEKİ: DEVLETİMİZ GEREKLİ TEDBİRLERİ ALMAK ZORUNDA

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, kayyım atamalarıyla ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı.

"Seçim ile iş başına gelmek, hiç kimseye teröre ve teröriste destek olma hakkı vermez" diyen Özhaseki, şöyle devam etti:

"Devletimiz, terör destekçisi eylemlere karşı gerekli tedbirleri almak zorundadır. Vatandaşımıza hizmet etme görevini terk edip teröre hizmet etmeye soyunan belediye başkanları, devletin yasal yaptırımlarıyla karşılaşır ve karşılaşacaktır. Sözde demokrasi havariliği adına devletin önleyici tasarrufuna karşı duruş sergilemek, aslında demokrasiyi terörün insafına terk etmek anlamını taşır." (DUVAR-AA)