AK Parti grubunda Cumhurbaşkanlığı korumalarına tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı grup toplantısı öncesinde salonda korumaları ile milletvekili danışmanları arasında 'arama' gerilimi yaşandı. Danışmanlar salondan çıkmadı.

Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı Meclis'teki AK Parti grup toplantısı öncesinde cumhurbaşkanlığı korumaları, milletvekili danışmanlarından salonun dışına çıkmalarını isterken, danışmanlar, bu durumu alkışla protesto etti.

AK Parti Grup toplantı salonunda Cumhurbaşkanlığı koruma polislerinin grup toplantısı öncesi güvenlik tedbiri için arama yapmak için önceden sıralara oturan milletvekili ve yer tutan danışmanlarını dışarıya bir süreliğine çıkarmak istemesi bazı milletvekillerinin tepkisine neden oldu. Bazı vekil ve danışmanlar alkışlı protesto yaptı. Cumhurbaşkanlığı korumaları, grup toplantısının yapılacağı Meclis'teki Eski Senato Salonu'na arama köpeği geleceğini belirterek, danışmanları dışarı çıkarmak istedi. Milletvekili danışmanları ise bomba arama köpeğine sabah erken saatlerde salonda arama yaptırıldığını savunarak, dışarı çıkmayı reddetti.

DANIŞMANLAR ÇIKMADI

Bunun üzerine bir koruma, kürsüye çıkarak, "Sayın vekillerimiz, yeni ve eski vekillerimiz olmak üzere bütün danışman ve koruma arkadaşlardan lütfen rica ediyoruz. Kısa süreli bir boşaltmanız gerekiyor" dedi. Danışmanlar, bu durumu alkışla protesto etti ve salondan dışarı çıkmadı.

'MAX' ARAMA YAPTI

AK Parti grubunda bu tartışma yaşanmadan önce Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Meclis Koruma Daire Başkanlığı'na tahsis edilen dedektör köpeği Max, grup toplantı salonları ve kulislerde patlayıcı madde araması yaptı. Max, bomba uzmanı polisle birlikte toplantıların yapılacağı salon ve kulisleri tek tek dolaştı. Erken saatlerde başlayan patlayıcı madde araması mesai saatine kadar sürdü.

ERDOĞAN GELDİ

Öte yandan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti genel başkanı seçilmesinin ardından partisinin TBMM'deki grup toplantısında ilk kez hitap etmek üzere Meclis'e geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Meclis Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım karşıladı. Erdoğan'ın gelişinden itibaren Meclis'in üzerinde helikopterler uçtu. (ANKARA/DHA)