AK Parti 'ittifak'la kaybedilecek belediyeleri arıyor

AK Parti ve MHP heyetleri yerel seçimleri görüşecek. Her iki partinin de ortak görüşü 'sınırlı sayıda il ve ilçe'de ittifak. AK Parti özellikle ittifak yapılması durumunda kaybedilebilecek belediyeleri tespit etmeye çalışıyor.

Abone ol

DUVAR - AK Parti'nin MHP ile ittifak konusunda il ve ilçe bazlı yaptığı analizlerdeki ağırlıklı görüşün, 'sınırlı sayıda il veya ilçede iş birliği' yapılması yönünde olduğu iddia edildi.

Türkiye gazetesinden Yüce Kayaoğlu'nun haberine göre, iki partinin işbirliği yapmasının önündeki en büyük engel yerel seçimlerde ittifaka ilişkin bir yasal düzenlemenin olmaması ve seçmenin 'kendi partisinin adayından' yana tavır koyma ihtimalinin yüksek olması. AK Parti’nin yaptığı çalışmada, ortak aday çıkarılmaması durumunda, başka bir partinin yerel seçimleri kazanma ihtimalinin olduğu il ve ilçeler belirleniyor. Bu seçim bölgelerinde MHP ile yapılacak iş birliğinde hangi parti güçlü ise belediye meclis üyeliklerinin o partinin listesinden aday gösterilmesi formülü de tartışılıyor.

'DÜŞÜK PROFİL TERS TEPEBİLİR' 

Habere göre AK Parti yöneticileri, düşük profilli aday gösterilmesi veya aday çıkarmama seçeneklerinin gündemlerinde olmadığını belirtirken, "Düşük profilli aday koyulsa bile seçmeni kendi partisinden vazgeçirmek zordur. Tam tersi bir sonuç bile çıkabilir. İki parti açısından olumsuz bir sonuç alınması ihtimali yüksek olur. O nedenle her ilin şartlarına göre ayrı çalışma yapılıyor" değerlendirmesini yapıyor.