AK Parti Mersin İl Binası önündeki tecrit eylemine polis engeli

AK Parti Mersin İl Binası önünde tecridin talebiyle oturma eylemi yapmak isteyen grup, polis ekipleri tarafından engellendi. Bunun üzerine grup, oturma eylemi yaptı.

Abone ol

MERSİN - Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUYA-DER) tarafından 4 Aralık 2023’de başlatılan adalet nöbetleri, 6 Mayıs itibariyle farklı mekanlarda yürütülmeye başlandı.

Bugün de Abdullah Öcalan üzerindeki haber alınamama halinin sona ermesi ve siyasi tutsaklar üzerindeki baskıların kaldırılması talebiyle AK Parti İl Binası önüne gitmek isteyen grup, Mersin Emniyet Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından engellenirken AK Parti binasının etrafı ise zırhlı araçlar ve çevik kuvvet ekipleriyle çevrildi. Eylemde sık sık “Anayız, haklıyız, barıştan yanayız” sloganı atıldı.

'TECRİT VARSA MUHATABI AKP'DİR'

Burada müzakere süreci boyunca konuşan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mersin Milletvekili Ali Bozan, "AKP il binasının önüne gitmek istediğimiz için mi Mersin polisini buraya yığdınız. Defalarca bizim genel merkezimiz önünde izinsiz basın açıklamaları yapıldı. Ankara polisi farklı bir anayasaya tabi de Mersin polisi farklı bir anayasaya mı tabi” diye sordu.

Kitle, müzakere sağlanamaması sonucunda yürüyüşün yapılacağı sokakta oturma eylemi başlattı. Oturma eylemi 5 dakika sürerken, eylemde konuşan Barış Anneleri Meclisi Üyesi Emine Eren, Kürtçe yaptığı konuşmada, “Biz çocuklarımızdan haber alamıyoruz. Biz anneyiz, kimsenin çocukları ölsün istemiyoruz. Cezaevindeki çocuklarımızdan haber alamıyorsak, üzerlerinde bir tecrit varsa bunun muhatabı AKP’dir. Ancak AKP İl Binası önüne gitmemiz engelleniyor. Biz anneler üzerindeki bu baskıyı da kınıyoruz" dedi.