AK Parti Şırnak Milletvekili: İnsanımız geri dönecek

AK Parti 25 Haziran'da uzun bir süre Şırnak'tan 1 milletvekili çıkardı. TBMM'ye AK Parti'den giden Rizgin Birlik, özellikle sokağa çıkma yasaklarından sonra göç eden Şırnaklıların geri döneceklerini söyleyerek; "Belki de daha fazla insanı Şırnak'a getireceğiz" dedi.

Abone ol

DUVAR - AK Parti, HDP'nin seçimlerde kazandığı Şırnak'ta bu dönem 1 milletvekili çıkardı. Önceki dönemlerde vekil çıkartamayan AK Parti'nin bu dönem Şırnak'ı parlamentoda temsil edecek ismi Rizgin Birlik. Birlik'le Şırnak'ın sorunlarını, özellikle sokağa çıkma yasakları sırasında evleri yıkılanlar için neler yapacağını konuştuk...

'ŞIRNAK'IN EN BÜYÜK SORUNU...'

HDP Şırnak'ta 164 bin 181 oy alarak 3 milletvekili çıkarırken AK Parti ise 42 bin 507 oy ile 1 milletvekili çıkardı. AK Parti'den milletvekili seçilen Rizgin Birlik aldığı oylar için, “Şırnak'taki başarı sadece benim değil Şırnak halkının başarısı oldu. Bütün Şırnak halkına teşekkür ederim. Bana bu görevi verdikleri için kendilerine minnettarım” dedi. Birlik hedeflerini ise şöyle sıraladı, “Tek hedefimiz bölgeye huzuru, güveni yerleştirmek, istihdam yaratmak ve bölgeye hizmet getirmek.” Peki Şırnak'ın en büyük sorunu ne? Birlik bu soruya şöyle yanıt veriyor: “Şırnak'ın en büyük sorunu ulaşım. Ulaşım konusunda ciddi mesafe alacağız. Bölgemizde huzursuzluk nedeniyle ulaşım konusunda ciddi rahatsızlık yaşanıyor. Özellikle Şırnak-Cizre karayolu, Şırnak-Van yolu, Şırnak-Uludure, Beytüşşebap yollarında devamlı sıkıntılar yaşandı. Buralarda müteahhitlerin araçları yakıldı, tehdit edildiler. Bundan ötürü Şırnak-Van karayolundaki çalışmalar tamamlanamadı. Bu çalışmaları bitirmeyi hedefliyoruz.”

'İNSANIMIZ ŞIRNAK'A GERİ DÖNECEK'

8 ay süren sokağa çıkma yasaklarında Şırnak'ın yarısından fazlası yıkıldı, binlerce insan evsiz kaldı... Hâlâ 20 bin Şırnaklının geri dönmediği tahmin edilirken Birlik bu insanların hepsinin geri döneceğini söylüyor. Birlik şöyle diyor: “İnsanımızın evlerini PKK yıktı. Şu an insanımız devletlerinden memnun, hükümetinden memnun. Evi yıkılanlara hükümet gününde kirasını ödedi. Tabii ki şu anda 25 bine yakın nüfusumuz dışarıda kalıyor. Bu insanlarımızın çoğu farklı yerlere dağıldı. Allah kısmet ederse bu sorunların hepsi kısa bir süre içerisinde çözülecek. Vatandaşlarımız da evlerine yerleşecek. Allah izin verirse dışarıda olan insanımızı Şırnak'a geri getireceğiz. Belki de daha fazla insanı Şırnak'a getireceğiz. Şırnak'a öyle güvenli ve huzurlu bir ortam yaşatacağız ki daha önce göç edenler de gıpta ile bakacak.”

'17 SAAT AÇIK KALACAK'

Yasaklardan etkilenen başka bir kesim ise Şırnak, Beytüşşebap, Cizre, Silopi, İdil gibi yerlerde yaşayan esnaf oldu. Birlik esnaf için de şunları söyledi: “Şırnak'ı tarumar ettiler, yaktılar yıktılar. Esnaf iki yıl boyunca siftah etmedi. Şırnak, Beytüşşebap, İdil, Silopi, Cizre gibi yerlerde yaşayan esnafımız sürekli cepten yedi. Bir yıldır toparlanma süreci başladı. Bundan sonra huzur ve güven olacak. Huzur ve güven olduktan sonra da askerimiz de, polisimiz de dışarı çıkacak ve esnafımız da rahat bir nefes alacak. Daha önce bir dükkan 5 saat açık kalıyorsa şimdi 17 saat açık kalacak.”