AK Parti Urfa’da görevden alınan Çiftçi: Algı yapıyorlar

AK Parti Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı Yasin Fırat Çiftçi, partisindeki görevinden alındı. Çiftçi, görevden alınmasıyla ilgili “Partiye karşı bizi düşman etmek için bunlar algı yapıyorlar” dedi.

Abone ol

Fatma Keber

URFA - Partisinden ihraç edildiği iddiaları ile gündeme gelen AK Parti Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı Yasin Fırat Çiftçi’nin görevinden alındığı ortaya çıktı. Çiftçi’nin görevden alındığını AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı doğruladı.

Çiftçi, partiden ihracının söz konusu olmadığını söylerken Kırıkçı, il yönetim kurulu kararı ile Çiftçi’nin görevden alındığını belirtti.

‘SORUMLULUKLARINI YERİNE GETRİMEDİĞİ GEREKÇESİ İLE GÖREVDEN ALINMIŞTIR’

Konuya ilişkin konuşan AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, “Uzun dönemdir görevini yapmadığı, fiili olarak göreve gitmediği, parti toplantılarına ve yönetim kurulu toplantılarına katılmadığı, partideki sorumluluklarını yerine getirmediği gerekçesi ile il yönetim kurulu kararı ile görevden alınmıştır. Alınan karar şahsi bir karar değildir, il yönetim kurulunun aldığı bir karardır” açıklamasında bulundu.

‘PARTİMİZİN HER ZAMAN EMRİNDEYİZ’

Yasin Fırat Çiftçi ise bu söylemlere karşılık “Partimizdeyiz ve partimizin her zaman emrindeyiz” dedi. Çiftçi şunları söyledi: “Hukuksuzca ve vicdana sığmayan bireysel hırstan kaynaklı bir şeyler yapılmış. Bu da genel merkezin kontrolünde, şu anda süreci takip ediyoruz. Partiden ihracımız söz konusu değildir. İhraç, il başkanı yetkisi ile olmaz, genel merkezin yetkisi ile olur. Partiye karşı bizi düşman etmek için bunlar algı yapıyorlar. Ama biz bunlara rağmen partimizin hizmetindeyiz. İl başkanı vicdanlara sığmayan bir tavır sergilemiştir.”

‘ÇALARAK, ÇIRPARAK BİR YERE VARAMAZSINIZ’

Çiftçi, ihraç edildiği iddialarını geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak yalanlamıştı. Çiftçi, ''Şahsımla alakalı bazı haber sitelerinde AK Parti’den ihraç edildi haberleri asılsız ve yalandır. Gerekli açıklama ve detayları ayrıntısıyla belgeleriyle kamuoyuyla paylaşacağım'' demişti.

Konuyla ilgili Çiftçi, dün de sosyal medya hesabından "Siyaset sabır ve sebat işidir. Şahısları kullanarak Ali Cengiz oyunları ile yapacağınız siyaset bir ihale, bir petrol ruhsatı rantı ile gider duvara toslar. Toplumdaki itibarınız da dağ gibi borçlarınız kadar olur. Çalarak, çırparak bir yere varamazsınız” paylaşımında bulundu.