AK Parti Vizyon tanıtımı: '5 yıldır nâmurad olan İstanbul, bermurad olacak'

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, ‘Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu’ tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, “5 yıldır nâmurad olan İstanbul, bermurad olacak" dedi.

Abone ol

DUVAR - AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Adayı Murat Kurum, Haliç Kongre Merkezi’nde ‘Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu’ tanıtım toplantısında düzenleniyor. Toplantıya Murat Kurum’un hayatını anlatan sinevizyon gösterimi ile başladı.

‘Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu’ açılış konuşmasını AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe yaptı. Kabaktepe, konuşmasına, ‘müstakbel İBB Başkanımız Murat Kurum Bey’ diyerek başladı.

'ŞEHRİ AÇILAN METRO TÜNELLERİNİ KAPATARAK YÖNETEMEZSİNİZ'

“Şehir ile insan arasında iki yönlü bir ilişki vardır. Şehri insan inşa eder, ancak aynı zamanda şehir de insanı inşa eder. Bu yüzden şehri ihya ve inşa edecek olanların zihin dünyası, gönül dünyası ve gelecek tahayyülü şehrin kaderinde çok önemli yer tutar. Şehirde kalıcı izler bırakma arzusunda iseniz, temiz bir gönle, çalışkan bir fıtrata, derin bir kavrayışa ve vizyoner bir bakışa sahip olmak zorundasınız” diyen Kabaktepe, şu ifadeleri kullandı:

“Yine şehir, donuk ve stabil bir varlık düzlemi değildir. Şehir; yaşayan, nefes alan aynı zamanda büyüyen bir canlıdır. Yani şehir yaşam sahibidir. Şayet bir şehri yönetmeye talip iseniz; şehrin bütün bileşenlerini her zaman titizlikle takip etmeli, var olan sorunlarını çözmeli, gelecekte oluşabilecek sorunlarını şimdiden ön görmeli ve şimdiden tedbir almalısınız. Aksi durumda şehir yavaş yavaş önce durağanlaşmaya sonrasında donuklaşmaya ve nihayetinde karmaşaya doğru gider.”

Kabaktepe, şöyle devam etti: “Şehri; temel atmama törenleri ile yönetemezsiniz. Şehri; açılan metro tünellerini kapatarak yönetemezsiniz. Şehri; 'Levazım tüneli neme lazım' diyerek yönetemezsiniz. Şehri; kariyer planınıza kurban ederek yönetemezsiniz Şehri; hakikatten kopuk algılarla yönetemezsiniz. Şehri ancak, ön görerek, çalışarak ve şehre vizyoner projeler kazandırarak yönetebilirsiniz.”

'5 YILDIR NA-MURAD OLAN İSTANBUL, 31 MART'TA BER-MURAD OLACAK'

Teşkilatına çağrı yapan Kabaktepe, “Unutmayınız ki her seçim teşkilatla kazanılır. Teşkilatım, bu seçimin kazanılacağına tam olarak inanmış ve seçimi kazanmak için bütün gücü ile çalışmalara başlamıştır. İşimiz vaktimizden çoktur. Gayretimiz İstanbul’un yeninden ehil ellere teslimi içindir. Gayretimiz sadece İstanbul içindir. Gayretimiz bütün İstanbullular içindir. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri bir kez daha selamlıyorum. İstanbul’umuzda 5 yıldır na-murad olan hemşehrilerimizin 31 Mart akşamı ber-murad olacağını sizlere müjdeleyerek sözlerime son veriyorum” dedi.