AK Parti yöneticisinden depremzedelere: Şov yapıyorsunuz, yalancısınız

İzmir depreminin üzerinden 17 ay geçti, evlerine kavuşamayan depremzedeler AK Parti önünde eylem yaptı. Bir AK Parti yöneticisi, binaya almadığı depremzedelere "Şov yapıyorsunuz" deyip polisi çağırdı.

Abone ol

DUVAR- İzmir'de 117 vatandaşın vefat ettiği depremin üzerinden geçen 17 aya rağmen evlerini teslim alamayan depremzedeler, seslerini duyurmak için AK Parti İl Başkanlığı önündeydi.

Depremin en büyük hasarı verdiği Bayraklı'daki İl Başkanlığı binası önünde toplanan depremzede kadınlar, "Depremzede burada devlet nerede", "Kentsel dönüşümcü değil depremzedeyiz" sloganları attı.

ANKA'nın haberine göre AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ile görüşmek istediklerini söyleyen kadınlar ile bina önündeki görevliler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

GAZETECİLERİ ENGELLENMEYE ÇALIŞTILAR

Ardından, eski il başkan yardımcısı olan İl Başkan Danışmanı Mustafa Kandil ve bazı parti yöneticileri de devreye girince gerginlik iyice tırmandı. Sivil ve resmi kıyafetli polis ekipleri, girişte önlem aldı. Bazı AK Partili'li yöneticiler ile polis, depremzede kadınlar ve gazetecilerin görüntü almasını engellemeye çalıştı.

'SİZE YALANCI DERİM'

Kandil'in, İl Başkanı Sürekli ile görüşmek isteyen depremzede kadınlara "Ama böyle yalandan bağırarak olmaz" demesi tansiyonu iyiden iyiye artırdı. Buna tepki gösteren bir depremzedenin "Bize yalancı demeniz sabrımızı taşırdı" sözleri üzerine AK Partili Kandil, "Bizim yaptıklarımızı görmüyorsanız, ben size aynı şekilde yalancı derim" yanıtını verdi.

'MEMUR ARKADAŞLAR GELİN BURAYA, ARKADAŞLARI ALALIM'

Mustafa Kandil, kadınların "Ne yaptınız peki" sorusuna "Kameralar karşısında şov yapmanıza gerek yok. Kerem bey sizinle defalarca buluştu. Bu kadar iyi niyeti suiistimal ediyorsunuz. Ben bu arkadaşlarla diyaloğa girmek istemiyorum, buraya şova gelmişler. Alalım arkadaşları dışarıya" karşılığını verdi. Kandil'in daha sonra arkasını dönüp "Memur arkadaşlar, gelin buraya" diyerek polis memurlarını çağırması ve polis amirine kadınları işaret ederek "Arkadaşları alalım" dediği duyuldu. 

'EVİM YOK, EŞİM YOK, İŞİM YOK, BEŞ PARASIZIM'

Depremzede bir kadının, Kandil'in arkasından "Evim yok, eşim yok, işim yok, beş parasızım" diye bağırması dikkati çekti. Dakikalar süren tartışmaların ardından gruptan seçilen 5 kişi AK Parti İl Başkanlığı'na alındı. Sorunlarını anlatan kadınlar daha sonra binadan ayrıldı.

117 vatandaşın vefat ettiği 30 Ekim 2020'deki depremin ardından on binlerce konut için 'oturulamaz' raporu verilmiş, yıkım süreci başlamıştı. Çok sayıda depremzede aile, inşaat maliyetlerinin aşırı arttığı bu dönemde, yeni evlerine kavuşabilmek için "emsal artışı" ve "sıfır faizli kredi" taleplerini dile getiriyordu. İzmir Büyükşehir Belediyesi geçen aylarda emsal artışı kararı almış, Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nin açtığı dava sonucu süreç tıkanmıştı. Sıfır faizli kredi konusunda ise çok sayıda hükümet yetkilisi ile görüşülmesine rağmen olumlu bir yanıt alınamamıştı. (HABER MERKEZİ)