AK Parti'de kongre kampanyası başladı: 'Yasal promosyon yapın' uyarısı

7. Kongre Kampanyası'nı bugün resmen başlatan AK Parti'de teşkilatlara gönderilen kılavuzlarda promosyonların yasal sınırlar içinde yapılması uyarısında bulunuldu. Eski il başkanları ile yapılan toplantılarda ise 'kişisel çıkar için partiye çöreklenenler var' uyarısı yapıldığı belirtildi.

Abone ol

DUVAR - 7. Olağan Kongre'ye hazırlanan AK Parti'de örgütlere yapılacaklar konusunda uyarıları içeren bir kılavuz gönderildi. Düzenlenecek promosyonlarda 'yasal çerçeveye dikkat edilmesi istenen' kılavuzda birlik görüntüsü verilmesi için görevden ayrılan ve yeni seçilen başkanların da sahneye birlikte çıkmaları istendi.

Kılavuzda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yer alan önsözde parti teşkilatlarına, "takım ruhu ile hareket edin", "kongrelerde kullanılacak dokümanların birbiriyle uyumlu olmasına dikkat edin", "iletişim cihazlarını kongrelerde hazır halde bulundurun", "AK Parti'nin belirlemiş olduğu müzikleri kullanın", "verilecek mesajların tek bir ağızdan çıkmasına dikkat edin", "gürültü kirliliği oluşturmamaya özen gösterin", "bölgedeki insanların beklentilerini daha iyi anlamak için kanaat önderleri ile iletişim halinde olun", "sosyal ve dijital medyada polemiğe girmeyin, soruları cevapsız bırakmayın", "kongreyi belirlenen saatte başlatın, gecikme yaşanmasın", "yeni başkan ve eski başkanlar birlikte sahneye çıksın", "promosyonları yasal çerçeveler içerisinde kullanın" uyarılarında bulunuldu.

ESKİ İL BAŞKANLARI: ÇIKAR İÇİN ÇÖREKLENENLER VAR

Kongre süreci öncesinde parti yönetimi bugüne kadar görev yapmış eski il başkanları ile de ikinci defa bir araya geldi. Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımı ile Ekim ayı sonunda gerçekleştirilen ilk toplantının ardından eski il başkanlarının katılımı ile yapılan ikinci buluşmaya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ve milletvekilleri katıldı. AK Parti genel merkezinde, 10'arlı gruplar hâlinde gerçekleştirilen toplantılarda 50'den fazla masa oluşturuldu. Eski il başkanları toplantılarda seçmenin sahada en çok adalete olan güven ve ekonomik sıkıntıları gündeme getirdiğini belirterek, bu iki başlıkta adım atılmasını istedi.

Eski il başkanlarının büyük çoğunluğu, parti yönetiminden AK Parti'nin kuruluşundan bu yana görev alan isimlerin tecrübesinden yararlanılmasını, 'partinin hafızası' sayılabilecek isimlerin dışlanmaması ve süreçlere dâhil edilmelerini istedi. Ayrıca kongre sürecinde partiye gerçek anlamda gönül vermiş, samimi olanlarla yola devam edilmesi talep edilirken “Şu anda, partide menfaati olan, çıkarları için partiye gelip çöreklenenler var. Parti bunlardan zarar görüyor” görüşü dile getirildi. Bu arada, AK Parti yönetimi ile eski il başkanlarının koordinasyonunu sağlayacak bir sistem de kuruldu. AK Parti eski Milletvekili Azmi Ekinci bu sistemin başına getirildi.

ERDOĞAN'IN SESİYLE TANITIM FİLMİ

Kongre sürecinde günlerdir televizyonlarda ve sosyal medyada yayınlanan ‘İnandığın Yolda Yürü’ tanıtım filminin ardından bugün yayınlanan ve ikinci film ile kampanya resmen başlatmış oldu. AK Parti sosyal medya hesabı üzerinden bugün yayınladığı paylaşımla duyurulan filmde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendi seslendirdiği mektubu yer aldı. (HABER MERKEZİ)