AK Partide yangın var: Peker, Kavala ve muhabirin isyanı

Gazeteci Murat Yetkin, "Bende kayış attı" diyerek iki bakana Sedat Peker'in iddialarıyla ilgili soru soru soran AA muhabirinin sözlerinin AK Parti'de yükselen hararetin göstergesi olduğunu belirtti.

Abone ol

DUVAR- Sedat Peker'in iddialarının ardından AK Parti'de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yalnız kaldığını belirten gazeteci Murat Yetkin, parti içindeki Milli Görüş kökenli muhafazakâr bir ekibin diğer bakanları da hedef alabileceği değerlendirmesinde bulundu. 

Murat Yetkin'in 'AK Partide yangın var: Peker, Kavala ve muhabirin isyanı' başlıklı yazısından bir bölüm şöyle: 

Hükümet kontrolündeki Anadolu Ajansının bir muhabirinin iki bakanın 21 Mayıs’taki ortak basın toplantısı sırasında sorduğu bir soru ortalığı karıştırdı. Daha doğrusu AK Parti’den tüten dumanları biraz daha görünür hale getirdi. Soruyu sorduğu için derhal işten atılan muhabir Musab Turan’ın daha sonra video aracılığıyla söyledikleri ise adeta röntgen filmi, ya da kan tahlili gibi AK Partinin içinde ve içten içe büyüyen harareti haber veriyordu. Milyonlarca kişi Pazar günü yeni bir Sedat Peker videosu beklerken bir de muhabir videosu çıktı AK Partinin fay hatlarındaki enerji birikimine katkıda bulunan.
Bu arada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Peker hakkındaki suç duyurusunun üzerinden bir hafta geçtiğini ve hala tek savcının soruşturma başlattığını duymadığımızı hatırlatalım. Sadece bu örnek bile hükümet katında ciddi sorunlara işarettir.

Hem muhabirin videoda “kayış attı” demesini, hem Peker bekleyişinin anlamına birazdan geleceğiz ama o arada Kavala yangınına da değinmemiz gerekiyor.
Muhabirin “kayış attığı” gün İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, Osman Kavala’nın tutukluluğunun devamına karar verdi; 1811 gündür hapiste. Kavala daha önce Gezi Davasından beraat ettiği halde yeniden açılan bir davanın kapsamına sokularak tahliyesi engellenmişti. Yargı heyeti Kavala’nın daha önce aldığı beraat kararının sanki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) itirazının yerine getirildiği kılığına sokarak başka suçlamayla devam ettirmiş oluyor.

...

Son olanlarla Kavala davasının ne ilgisi var diye sormayın, çok ilgisi var. Bütün yollar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan idaresindeki AK Parti iktidarının devamına çıkıyor.
Erdoğan’ın Kavala ile ne alıp veremediği mi var? Demirtaş ile alıp veremediğiyle aynı.

 YAZININ TAMAMI