AK Parti'den Erbakan'a 'yüzde 50' tepkisi: Yeniden Refah henüz siyasi hayatta yokken...

AK Parti Sözcüsü Çelik "YRP oylarıyla yüzde 50'yi aştığını hatırlatıyoruz" diyen Erbakan'a yanıt verdi: Yeniden Refah henüz siyasi hayatta yokken Cumhurbaşkanı'mız defalarca yüksek başarı kazanmıştır.

Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Yeniden Refah Partisi'nin Meclis'e girme süreci ve bir milletvekiline yönelik 'kafadan sıkıntısı var' sözleriyle başlayan polemik devam ediyor.  

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın dün yaptığı açıklama ve partiden yapılan 'özür dileme' çağrısına AK Parti cephesinden yanıt geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Genel Merkez'de gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Gündemi değerlendiren Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

-Her olayda Netanyahu hükümeti, Hitler ve Hitler'in hükümetiyle birebir benzerlik ifade ediyor. İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın ifadeleri Hitler'in Dışişleri Bakanı Ribbentrop'un insanlık suçu anlamı taşıyan ve savaş kışkırtıcılığı içeren ifadelerine benziyor. 

'YARGILANACAKLAR' 

- Cumhurbaşkanı'mıza dönük tehditlerinin hiçbir hükmü yoktur. Bu yok hükmündedir ve netice itibarıyla Netanyahu ve Katz gibiler, geçmişte soykırım suçu işleyen diğerleri gibi aynen yargılanacak. 

- (CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan'ın 'Mavi Vatan' sözleri) Tan'ın 'Mavi Vatan'a saldırı niteliğindeki açıklamaları Yunan ve Rum basınında büyük coşkuyla karşılandı.

- Değerli CHP Sözcüsü Deniz Yücel ve beraberinde bir ekip Sayın Tan ile birtakım açıklamalar yapmışlar. Birincisi şunu söylüyorlar; Sayın Tan'ın ifadeleri cımbızlandı. Buradan açık bir çağrıda bulunuyorum. Hiçbir cımbızlama yoktur. Doğrudan Mavi Vatan kavramının omurgasına saldıran bir konuşmadır.

'ÖZÜR DİLEMESİ GEREKİYOR'

Sayın Namık Tan'ın dış politika ile ilgili ortaya koyduğu değerlendirmeler, uygulama imkanı bulsaydı, Türkiye'nin elinde Mavi Vatan diye bir alan kalmayacaktı. Ege'deki ve Akdeniz'deki hak ve menfaatlerimizi kaybedecektik. Aynı şekilde de sınır ötesi harekatları yapmayarak sınırlarımızın dibinde bir terör devleti, terör devletçikleri kurulmasına müsaade etmiş olacaktık. Dolayısıyla metnin tamamı son derece kötü bir dış politika yaklaşımı, son derece yanlış bir Türk dış politika yaklaşımı ve Türkiye'nin milli tezlerine karşı esasında başka devletlerin tezlerinin yanında hizalanan bir siyasi yaklaşım.

Bugüne kadar bu kavramlar için, Türkiye'nin hak ve menfaatleri için, Mavi Vatan için, sınır ötesi harekatlar için emek verenlerden ve milletimizden özür dilemesi gerekiyor."

'SİYASİ EGOİZM' 

- (Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın "Cumhurbaşkanı, Yeniden Refah Partisinin oylarıyla Cumhurbaşkanı seçildiğini unutmasın" sözleri) Yeniden Refah Partisi henüz siyasi hayatta yokken bile Cumhurbaşkanı'mız, Başbakan olarak ve Cumhurbaşkanı olarak defalarca yüksek siyasi başarılara imza atmıştır. Dolayısıyla Sayın Erbakan'ın bir yandan siyasi nezaket deyip, bir yandan da 'bizim sayemizde seçildiniz' gibisinden bir siyasal egoizm ortaya koyması son derece yanlış bir yaklaşım olur. Siyasi nezaketin Cumhurbaşkanımız için 'Amerika'ya kaçacak' denilen genel başkanvekillerine karşı gerekli işlemin yapılmasıyla yürürlüğe sokulması gerekir. Birtakım siyasal egoizmden de uzak durulması bundan sonrası için daha sağlıklı bir yaklaşım olacaktır."

(HABER MERKEZİ)