AK Partili Aydemir: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bir nimet olmuştur

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin anında karar alma mekanizmalarıyla çok daha mesafe alır hale geldik. Dolayısıyla sistem bir nimet olmuştur” dedi.

Abone ol

DUVAR - AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilmesinin üçüncü yılı olduğunu hatırlatan Aydemir, “yeni sistemle çok fonksiyonel bir halin herkes tarafından görüldüğünü” söyledi.

Aydemir, “Terörle mücadelede son 3 yıl, önceki yıllarla kıyası kabil olmayacak kadar zirve noktalardır. Bugün PKK bitme noktasına gelmiştir. DEAŞ'la yaptığımız mücadelede aldığımız mesafenin eşi emsali yoktur. DEAŞ'ı bu sistemde yerle yeksan ettik. Terörün hangi rengine giderseniz gidin mücadelemiz çok başarılı bir sonuç verdi” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sayesinde hayatın diğer alanlarında da neye gerek varsa anında müdahale edildiğini ve arzu edilen sonuçların ortaya çıktığını savunan Aydemir, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin anında karar alma mekanizmalarıyla çok daha mesafe alır hale geldik. Dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bir nimet olmuştur” ifadelerini kullandı. (ANKARA/AA)