AK Partili başkanlara 'FETÖ'ye yardım' suçlaması Ağır Ceza'da!

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında görülen Antepia projesi davası Ağır Ceza Mahkemesi'ne taşındı. Davada AK Partili üç eski belediye başkanı ve 50 belediye meclis üyesinin ismi geçiyor.

Abone ol

ANTEP - Gaziantep’te 'FETÖ/PDY'den yargılanan ve ağır cezalara çarptırılarak kayyım atanan NAKSAN Holding'in sahiplerine milyarlarca dolar değerindeki arsayı yok pahasına veren eski belediye başkanları ve 50 belediye meclis üyesi hakkında açılan dava üst mahkemeye gidiyor. Gaziantep 8. Asliye Ceza Mahkemesi, isnat edilen suçun görevi kötüye kullanma olmasına rağmen gelinen noktada 'FETÖ/PDY' Silahlı Terör Örgütü’ne mali yardım olasılığı ortaya çıktığı için görevsizlik kararı vererek dosyayı Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ İÇİN İSTENEN ALAN TALAN EDİLDİ

Metin Özkarslı

Dava iddianamesine göre, Gaziantep’in Metropol Şahinbey ilçesine Kızılhisar Mahallesi’nde bulunan binlerce dönümlük alan, 16 Eylül 2005 tarihinde Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversite alanı olarak tahsis edildi. 26 Kasım 2007 tarih ve 427 sayılı Meclis kararıyla üniversitenin kuzeyinin bir kısmı Özel Proje Alanı (ÖPA) olarak onaylandı. 14 Mart 2008 tarih ve 206 sayılı meclis kararıyla üniversite kuzeyinin bir kısmı Özel Proje Alanı oldu. Özel Proje Alanı kadar güneyinde üniversite alanına yeni bir alan eklendi. 17 Ekim 2008 tarih ve 432 sayılı meclis kararıyla, üniversite alanının güneyi ise ‘üniversite gelişim alanı’ yapıldı. 18 Aralık 2009 tarih ve 502 sayılı meclis kararında, üniversitenin kuzeyinin tamamı özel proje alanı oldu. 12 Şubat 2010 tarih ve 182 sayılı meclis kararıyla da üniversitenin kuzeyinin tamamı özel proje alanı yapıldı.

ARAZİ 6 LİRA, KONUT 2-4 BİN LİRA!

8 Ocak 2007 tarihli Kıymet Takdir Komisyon Raporu’nda taşınmazın metrekaresinin 6 TL olduğu tespiti yapıldı. 13 Şubat 2007 tarihinde ihale yoluyla, KHK ile kapatılan ve FETÖ bağlantılı olduğu belirtilen İpek Kültür ve Eğitim Vakfı’na, 3 milyon 460 bin TL’ye, yani metrekaresi 6.19 TL fiyatla satışı gerçekleştirildi. Zirve Üniversitesi yaptıran İpek Kültür ve Eğitim Vakfı’na metrekaresi 6.19 TL’ye satılan arsaya, metrekare fiyatı 2 bin ile 4 bin lira arasında değişen fiyatlarla satılan binlerce daire yapıldı.

TOPLAM RANTIN 5 MİLYAR DOLAR OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR

Paralel Yapı A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu

KHK ile kapatılan Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığını da yürüten Taner Nakıboğlu’nun aile şirketi Paralel Yapı A.Ş. tarafından Gaziantep Şahinbey’de gerçekleştirilen Antepia Projesi'nde, toplam 3 bin 470 konut satışa sunuldu. Antepia’da daire fiyatları etaplara göre farklı olmakla birlikte, 368 bin liradan başlayıp, 1 milyon 523 bin liraya kadar değişiklik gösteriyor.

DOSYA AĞIR CEZA MAHKEMESİNE GÖNDERİLDİ

'FETÖ/PDY' davasında 15 yıl hapis cezasına çarptırılan NAKSAN Holding’e bağlı Paralel Yapı A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanı Taner Nakıboğlu’nun yaptığı Antepia lüks daireler kompleksine o dönemde arsaları AK Partili Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey’in başkanlığını yaptığı büyükşehir belediyesi verdi. Tüm bu kararlar verilirken ve yapılan imar değişikliklerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in imzası bulunmuyordu. Güzelbey’in yerine Başkan Vekili Ünsal Göksen, satış ve imar değişikliklerine imza atan kişi olmuştu. Ayrıca, nüfusları 1 milyonu aşan iki ilçe olan Şehitkamil eski Belediye Başkanı Metin Özkarslı, Şahinbey eski Belediye Başkanı Ömer Can ile imar değişikliğine onay veren AK Partili 50 meclis üyesine görevi kötüye kullanmaktan 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı. Dava bundan sonra ağır ceza mahkemesinde görülecek.

FATMA ŞAHİN EL ATTI 200 DÖNÜM HAZİNE’YE DEVREDİLDİ

Asım Güzelbey

Büyükşehir Belediye Başkanlık koltuğuna Fatma Şahin’in gelmesiyle birlikte Antepia ile ilişkiler de tersine döndü. 'FETÖ' soruşturması kapsamında tutuklanan iş adamı Taner Nakıboğlu’nun yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü Paralel Yapı A.Ş.’ye üniversite alanı olarak satılan ve konut inşa edilen alanın 200 dönümü belediye meclisinin kararıyla yeniden Hazine'ye devredildi. Fatma Şahin’in başkanlığında büyükşehir belediye meclisi yaptığı toplantıyla 281 bin 273 metrekarelik alan yapılaşma için ruhsatlandırılırken, kalan 204 bin 121 metrekarelik Özel Proje Alanı'na inşaat ruhsatı verilmedi. Böylelikle 200 dönümden fazla alan yeniden Hazine'ye devredildi.

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAKLA ALAKALI DAVA AÇILDI

'FETÖ’ye peşkeş çekilen Antepia dosyasında büyükşehir belediyesi meclis üyeleri görevi kötüye kullanmaktan yargılanıyor. Başkan Asım Güzelbey’in katılmadığı Ünsal Göksen’in vekil olarak yönettiği Büyükşehir Belediye Meclisi, Zirve Üniversitesi’ne tahsis edilen arsalarda imar değişikliğine giderek konut yapılmasına imza attı. Aralarında Başkanvekili Ünsal Göksen’in de bulunduğu dönemin meclis üyeleri hakkında yaptıkları imar değişiklikleri yüzünden görevi kötüye kullanmak iddiasıyla dava açıldı. İçişleri Bakanlığı meclis üyelerinin yargılanmasına gerekli izni verdi. Meclis üyeleri ise Danıştay’a başvurarak yargılanmalarına itiraz etti.

Ömer Can