AK Parti'li belediye başkanı ihraç edildi

AK Parti'li Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, partisinden ihraç edildi. Kararın ardından Hayla, "Kişilere değil davama sadık bir adamım. Tayyip Erdoğan reise ve Devlet Bahçeli'ye sevgim, saygım devam ediyor" şeklinde konuştu.

Abone ol

DUVAR - Denizli'nin Kale İlçe Belediye Başkanı Erkan Hayla, AK Parti Merkez Disiplin Kurulu kararıyla, partiden ihraç edildi. Genel merkezden kendisine davet edileceğinin söylendiği için istifa dilekçesini göndermediğini belirten Hayla, "Ne diyeyim, hayırlı olsun. Davam için konuştum. Kişilere değil davama sadık bir adamım" dedi.

Son yerel seçimlerinde AK Parti'den Kale Belediye Başkanı seçilen Erkan Hayla, 23 Haziran'da düzenlediği basın toplantısında partisinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği için Dr. Berna Öztürk'ün yeniden görevlendirilmesine tepki gösteren Hayla, "Bu dava için karşılıksız koşturan insanlara fikri sorulmuyor. Muzdarip olduğum konu sadece budur. 7 Haziran seçimlerinden sonra FETÖ'nün Kale'deki yurduna el koydum. O günden sonra çok zorlu bir süreç yaşadım. Yargılandım, yalnız bırakıldım" demişti.

Hayla, yaptığı basın toplantısı ardından İl Disiplin Kurulu tarafından, kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi. AK Parti Merkez Disiplin Kurulu, dün yaptığı toplantıda parti tüzüğünün 117'nci maddesine aykırı davrandığı gerekçesiyle Hayla'yı partiden kesin olarak ihraç etti.

Kararı değerlendiren Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, görevine bağımsız devam edeceğini söyledi. Genel Merkez'den davet edileceği söylendiği için istifa dilekçesini göndermediğini belirten Hayla, "Ne diyeyim, hayırlı olsun. Ben davam için konuştum. Kişilere değil davama sadık bir adamım. Tayyip Erdoğan reise ve Devlet Bahçeli'ye sevgim, saygım devam ediyor" diye konuştu. (DENİZLİ/DHA)