AK Partili Birecik Belediye Başkanı gazeteciyi tokatladı

Urfa’nın Birecik ilçesinde gazetecilik yapan Kerem Kırpaç, HDP haberi yaptığı için Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam tarafından tokatlandığını söyledi.

Abone ol

Fatma Keber

URFA - Urfa’nın Birecik ilçesinde gazetecilik yapan Kerem Kırpaç, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda 25 Temmuz’da Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam tarafından tokatlandığını söyledi.

Kırpaç paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Başta belirtmek isterim ki hiçbir siyasi fraksiyonla irtibat ve iltisakım yoktur. Gazetecilik kimliğimle Şanlıurfa Birecik ilçesinde 15 yıldır tarafsız gazetecilik minvalinde mesleki hayatımı sürdürmekteyim. En ağır şartlarda dahi aralıksız çalışmalarıma devam ettim. Bundan kısa zaman önce yapmış olduğum farklı bir haber dolayısıyla Birecik Belediye Başkanı Sn. Mahmut Mirkelam tarafından kalabalık ortam içerisinde elime sopa ile vurularak, kişisel onurum ve mesleki onurum ziyadesiyle zedelenmiştir. Sessiz kaldım. Sonrasında farklı bir siyasi partinin (HDP) basın açıklaması haberini yaptığım için 25.07.2022 tarihinde Sn. Mahmut Mirkelam tarafından tokatlandım. Aynı zamanda ağza alınmayacak aile efradımı da içine alarak beni rencide etmiştir.”

‘İKTİDARIN YERELDEKİ YÖNETİCİLERİ ŞİDDETE MEYİLLİ’

HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, partilerinin haberini yapan gazetecinin darp edildiği iddialarını kınayarak iktidarı eleştirdi. Öcalan şunları söyledi: “Hükümetin, özgür ve bağımsız gazetecilere yönelik tutuklama, sindirme susturma politikaları maalesef yerelde de iktidar partisinin yöneticileri tarafından yerel gazetecilere farklı bir biçimde uygulanıyor. Genelde tutuklamalar ile gazeteciler sindirilmeye çalışılırken, yereldeki yöneticiler daha da ileriye giderek şiddet uyguluyor. Yerel gazetecinin sosyal medya hesabında da açıklamaları yer alıyor. Tarz itibariyle de iktidarın yereldeki yöneticileri şiddete meyilliler. Yerelde görevlerini yapmaları gerekirken maalesef sadece gazeteciler değil, eleştirel yaklaşan herkesi bastırmaya, susturmaya çalışıyorlar.”

Gazetecinin takip ettiği habere ilişkin de konuşan Öcalan, bahse konu basın açıklaması sonrası köyleri ziyaret ettiklerini söyledi. Öcalan “Köylüler su sıkıntılarının olduğunu ve belediyeye ait ŞUSKİ önünde açıklama yapacaklarını söyleyip bizden de destek istedi. Biz de bu haklı taleplerine elbette destek vereceğimizi söyledik. Maalesef bir gün sonra köylüler arayarak planladıkları basın açıklamasından vazgeçtiklerini söyledi. Yani biz bu olayda bir kez daha kendi hakkını hukukunu savunmak isteyen yurttaşların devlet yöneticileri tarafından kendilerine baskı yapılarak en insani taleplerini dile getirmekten vazgeçirildikleri izlenimi aldık” diye konuştu.